Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Közazdaság » Számvitel » Államháztartási szervezetek számlatükre 2014.
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Informatika
 Közlekedés
 Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Építőipar
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Közazdaság
   Adó, TB, Munkaügy
   Ügyvitel
   Bank
   Elemzés, ellenőrzés
   Jövedék és vám
   Jogi ismeretek
   Pénzügy
   Számvitel
 Kereskedelem - marketing, Logisztika
 Vendéglátás - turisztika
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Államháztartási szervezetek számlatükre 2014.
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
Államháztartási szervezetek számlatükre 2014.
Nagyobb kép
Következő termék 
Államháztartási szervezetek számlatükre 2014.
[Cikkszám: okj_2093]

Lilliné Fecz Ildikó
 
4.490 Ft
 
Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to del.icio.us Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to Digg Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to Yahoo myWeb Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to Spurl Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to furl Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to Ask Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to Squidoo Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to Simpy Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to Reddit Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to ma.gnolia Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Share with facebook Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Add to Google Bookmark Államháztartási szervezetek számlatükre 2014. - Tweet This

A könyvvezetési és beszámolási feladatokat az új államháztartási számviteli kormányrendelet kétfelé bontja. A pénzügyi számvitel szabályozza a vagyonváltozásokat, sajátos előírások mentén korlátozott mértékben igyekszik bemutatni eredményszemléletben a közfeladat ellátás költségeit és eredményét. Ezen gazdasági eseményeket az 1-9. számlaosztályban számolja el.
A költségvetési számvitel az államháztartási gazdálkodás viteléhez szükséges információk biztosítását: az előirányzatokat és ezekhez kapcsolódó teljesítéseket (költségvetési és finanszírozási kiadásokat és bevételeket), valamint a kötelezettségvállalásokat és halmozott követeléseket elkülönítve a 0. számlaosztályban számolja el. Nagy változást jelent, hogy a pénzmozgásokat döntő többségében a követelésekhez és a kötelezettségekhez köti, még a készpénzes mozgásokat is keresztül kell vezetni rajtuk. Emiatt már nem lehetséges változásuk hatását havonta, vagy negyedévente rögzíteni.

Az előzetesen kiadott 2014. évi Számlakeret-tükörhöz képest a végleges 2014. évi Számlatükör pl. Az 1. számlaosztály tagolásánál már figyelembe veszi, hogy az államháztartás szervezetei a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján a befektetett eszközeiket kötelesek tagolni, hogy azok forgalomképtelen (azon belül: kizárólagos, illetve a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű), korlátozottan forgalomképes, vagy forgalomképes vagyoni csoportba tartoznak-e. Az 1. számlaosztály tagolása jelentősen átalakult, az eddigi 16. számlacsoportból a 18. számlacsoportba csak államháztartáson kívülre vagyonkezelésbe adott eszközök vezethetők át. A 16. számlacsoportból a többi befektetett eszközt a 11-14. számlacsoportba kell áthelyezni, de a szerző véleménye szerint az átláthatóság érdekében ott is érdemes az elkülönítésükről gondoskodni. 2014-től az államháztartás szervezete már nem mutathatja ki a mérlegében értékkel az államháztartáson belülre vagyonkezelésbe adott eszközeit, de a vagyonkataszteri adategyeztetési kötelezettség miatt, valamint a nemzeti tulajdonvédelme érdekében a 0. számlaosztályban továbbra is teljes körű nyilvántartási kötelezettsége fennáll.  A Saldo által ajánlott Számlatükör tagolásánál igyekezett a szerző a Mérlegjelentés adattartalmának igényeit is figyelembe venni a rendelkezésére álló információk alapján.

 


Szerző(k): Lilliné Fecz Ildikó
ISBN:
Gyártói kód:
Megjelenés: 0000
Kiadó: Saldo 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.