Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Közazdaság » A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Informatika
 Közlekedés
 Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Építőipar
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Közazdaság
   Adó, TB, Munkaügy
   Ügyvitel
   Bank
   Elemzés, ellenőrzés
   Jövedék és vám
   Jogi ismeretek
   Pénzügy
   Számvitel
 Kereskedelem - marketing, Logisztika
 Vendéglátás - turisztika
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya
Nagyobb kép
Következő termék 
A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya
[Cikkszám: 9433/2016]

Suller Krisztina
 
1.490 Ft
 
A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to del.icio.us A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to Digg A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to Yahoo myWeb A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to Spurl A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to furl A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to Ask A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to Squidoo A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to Simpy A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to Reddit A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to ma.gnolia A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Share with facebook A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Add to Google Bookmark A civil szervezetek alapító okirata, alapszabálya - Tweet This

A kiadvány a civil szervezetek létesítésével, működésük alapjaival valamint tipikus és atipikus foglalkoztatási formáival foglalkozik egy civil szervezeteket könyvelő, gyakorlati szakember szemüvegén keresztül.

A kiadvány első fejezete a civil szervezetek alapító okiratával, alapszabályával kapcsolatos kérdésekre ad választ, amely aligha lehetne aktuálisabb, tekintettel arra, hogy a civil szervezetek számára előírt létesítő okiratok új Ptk. szerinti módosításának végső törvényi határideje 2017. március 15.

Ez azt jelenti, hogy legkésőbb 2017. március 14. napjáig kell ezzel összefüggésben változás-bejegyzési kérelmet előterjeszteni a bíróságon. A kiadvány bemutatja a létesítő okirat kötelező módosítási pontjait, illetve olyan opcionális módosítási lehetőségekre is tippeket kaphatunk, amelyeket hasznos lehet átgondolni, ha már létesítő okirat módosítás elé néz a civil szervezet. 

A második fejezet a civil szervezetek működési alapjaira fókuszál, amelynek középpontjában szintén az alapító okirat illetve alapszabály áll. Praktikus tanácsokat kaphatunk a cél szerinti tevékenység meghatározására vonatkozóan, illetve a közhasznú tevékenység és a közhasznú státusz közötti különbségek is egyértelműen tisztázásra kerülnek.

Bár nem civil szervezet, nem alapítvány és nem is egyesület, de mégis szót ejtünk a nonprofit gazdasági társaságok alapító okirat, társasági szerződés szabályairól is, különös tekintettel a korlátolt felelősségű társaságokra, amelyeknél még a jegyzett tőke felemelése is a megoldandó feladatok között szerepel.

A harmadik fejezet a civil szervezetek tipikus és atipikus foglalkoztatási formáit, azok létesítésének módját, kötelező számviteli és adózási kérdései járja körbe.


Szerző(k): Suller Krisztina
ISBN:
Gyártói kód: 9433/2016
Megjelenés: 2016
Kiadó: Penta Unió 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.