A könyv a 10028-12 Az élelmiszerek, vegyi áruk és gyógynövények forgalmazása szakmai követelménymodulban meghatározott feladatprofiloknak kíván megfelelni.
A könyv fő fejezetei:
I. Élelmiszerek általában
II. Az élelmiszerek csoportjai
III. Gyógynövények
IV. Vegyi áruk
V. Árukezelés
Az I. és II. fejezetben az élelmiszeráruk, a III. fejezetben a gyógynövény termékek, és a IV. fejezetben a vegyi áruk ismertetése történik. A termékek választéka nagyon széles. A teljes kínálatot szinte lehetetlen bemutatni, a könyv a főbb élelmiszeripari, gyógynövény termékek és vegyi árucsoportokat tartalmazza.Az V. fejezetben az áruk eladásának néhány gyakorlati, speciálisan az élelmiszerekre vonatkozó kérdésére - kihelyezés, mérés, csomagolás, dekoráció - tér csak ki a könyv. Az egyes témakörök után található Kérdések, feladatok az elméleti tudás gyakorlatban való alkalmazását igénylik. A *-gal jelölt szavak, kifejezések magyarázata a könyv végén lévő Kislexikonban található. A Mellékletek nagyon sok hasznos információval egészítik ki a fejezetek ismeret anyagát
TARTALOMJEGYZÉK
BEVEZETŐ
I. ÉLELMISZEREK ÁLTALÁBAN
1. Az élelmiszerek összetétele
1.1. A víz
1.2. A szárazanyag
1.3. Az élelmiszerek értékelése
2. Korszerű táplálkozás
2.1. Korszerű (egészséges) élelmiszerek, biotermékek
2.2. Táplálkozástani irányelvek, tanácsok
2.3. Diétás élelmiszerek
2.4. Táplálkozási irányzatok
II. AZ ÉLELMISZEREK CSOPORTJAI
1. Növényi eredetű élelmiszerek
1.1. Malomipari termékek
1.2. Tésztaipar termékei
1.3. Sütőipari termékek
1.4. Édesítőszerek (Cukoripari termékek)
1.5. Édesipari termékek
1.6. Cukrászati áruk
1.7. Zöldségek, gyümölcsök
1.8. Növényi eredetű étkezési zsiradékok
2. Állati eredetű élelmiszerek
2.1. Hús és húsfeldolgozóipari termékek
2.2. Tej és a tejfeldolgozóipar termékei
2.3. Állati eredetű étkezési zsiradékok
2.4. Tojás
3. Italok
3.1. Alkoholmentes italok
3.2. Alkoholos italok
4. Fűszerek és ízesítőszerek
4.1. Fűszerek
4.2. Ételízesítők
5. Élvezeti szerek
5.1. Kávé
5.2. Tea
5.3. Energiaitalok
5.4. Dohányáruk
III. GYÓGYNÖVÉNYEK
1. A gyógynövényekről általában
1.1. Meghatározás, hatóanyagok
1.2. Alkalmazásuk, felhasználásuk
2. Gyógynövény termékek
2.1. Gyógynövény termékek választéka hatásterületük szerint
2.2. Gyógynövény termékek választéka összetétel, megjelenési forma szerint
2.3. Gyógynövény termékek minősége, csomagolása, felirataik, tárolásuk
IV. VEGYI ÁRUK
1. A háztartási és vegyi árukról általában
1.1. Higiéniai, tisztítóhatású anyagok
1.2. Bőrápolás alapjai
2. Kozmetikai termékek
2.1. Testhigiéniát és testápolást szolgáló termékek
2.2. Díszítő kozmetikumok
3. Háztartási vegyi áruk
3.1. Mosási alapfogalmak
3.2. Háztartási vegyi áruk választéka
3.3. A háztartási vegyi áruk csomagolása, tárolása
4. Lakkok, festékek
4.1. Felületkezelők
4.2. Felületbevonók
4.3. Felületbevonók segédanyagai
4.4. Festés utáni szerek
5. Norinbergi áruk
5.1. Testgondozási cikkek
5.2. Egészségügyi és gyermekápolási cikkek
5.3. Háztartási cikkek
V. ÁRUKEZELÉS
1. Élelmiszer és vegyi áruk értékesítése
1.1. Az áruféleségek bolti kihelyezésének általános szabályai
1.2. Árucsoportok – speciális kihelyezési szabályok
1.3. Az eladó személye
1.4. Az eladás specifikumai
2. Élelmiszerek és vegyi áruk csomagolása
2.1. Bolti csomagolási feladatok általában
2.2. Speciális csomagolási feladatok: ajándékkosarak, díszcsomagolás
KISLEXIKON
FELHASZNÁLT IRODALOM
MELLÉKLETEK
Szerző(k): Csák Emese
ISBN: 978-963-637-3
Gyártói kód: KR-313
Megjelenés: 2016
Kiadó: KIT
|