Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Vendéglátás - turisztika » Vendéglátás » Élelmiszerismeret I.
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Informatika
 Közlekedés
 Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Építőipar
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Közazdaság
 Kereskedelem - marketing, Logisztika
 Vendéglátás - turisztika
   Turizmus
   Vendéglátás
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Élelmiszerismeret I.
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
Élelmiszerismeret I.
Nagyobb kép
Következő termék 
Élelmiszerismeret I.
[Cikkszám: MK-6032-X]

Fekete Károly, Dr. Sahin-Tóth Gyula, Suhajda Jánosné
 
2.490 Ft
 
Élelmiszerismeret I. - Add to del.icio.us Élelmiszerismeret I. - Add to Digg Élelmiszerismeret I. - Add to Yahoo myWeb Élelmiszerismeret I. - Add to Spurl Élelmiszerismeret I. - Add to furl Élelmiszerismeret I. - Add to Ask Élelmiszerismeret I. - Add to Squidoo Élelmiszerismeret I. - Add to Simpy Élelmiszerismeret I. - Add to Reddit Élelmiszerismeret I. - Add to ma.gnolia Élelmiszerismeret I. - Share with facebook Élelmiszerismeret I. - Add to Google Bookmark Élelmiszerismeret I. - Tweet This

Az első kötet a növényi eredetű élelmiszerekkel foglalkozik.

Először a gabona-, malom-, tészta- és sütőipari áruk jellemzőit, fajtáit ismerteti a szerző, majd az édesítőszerek, édesipari áruk és cukrászati történetével, csoportjaival ismerkedhetünk. Végezetül a gyümölcsök, zöldségfélék és tartósított gyümölcs-zöldségáruk bemutatásával fejeződik be az első kötet. Felújított témák a kiadványban:
- Egzotikus gyümölcsök a polcokon és a konyhában
- Tartósítási eljárások

Bevezetés 7
I. ÁLTALÁNOS ISMERETEK 9
1. Táplálkozási alapismeretek 11
1.1 A táplálkozás jelentősége 11
1.2 Az élelmiszerek alkotórészei 12
1.3 A táplálék felvétele és az emésztés folyamata 46
1.4 Belső anyagcsere 52
1.5 Élelmezési ismeretek 55
2. Mikroorganizmusok 68
2.1 A mikroorganizmusok jellemzése 68
2.2 A mikroorganizmusok életfeltételei 75
2.3 A mikroorganizmusok életjelenségei 79
2.4 A mikroorganizmusok élettevékenysége 82
3. Tartósítás 91
3.1 Az élelmiszerek változása és romlása 91
3.2 Az élelmiszerek tartósítása 96
II. Növényi eredetű élelmiszerek 107
1. Malomipari termékek 109
1.1 A gabonafélék jellemzése és fajtái 109
1.2 A gabonaszem felépítése és kémiai összetétele 112
1.3 Őrlés és őrlemények 115
1.4 Hántolás és hántolt termékek 119
1.5 Pelyhesítés és pelyhek 120
1.6 Puff asztott termékek 120
1.7 Extrudált termékek 120
1.8 Müzlifélék 120
2. Sütőipari termékek 122
2.1 Kenyér 122
2.2 Sütőipari fehértermékek 130
2.3 Tartós sütőipari készítmények 132
3. Tésztaipari termékek 134
3.1 A szárított tészták jellemzése és készítése 134
3.2 A szárított tészták minőségét meghatározó tényezők 136
3.3 Szárított tésztafajták 136
4. Édesítőszerek 139
4.1 Természetes édesítőszerek 140
4.2 Mesterséges édesítőszerek 144
5. Édesipari termékek 147
5.1 Cukorkák 147
5.2 Kakaó- és csokoládéáruk 150
5.3 Nugátok és nugátszerű készítmények 153
5.4 Édesipari lisztesáruk 153
5.5 Diabetikus édességek 154
5.6 Mélyhűtött fagylalt és fagylaltpor 154
6. Zöldségfélék és gombák 157
6.1 A zöldségfélék jellemzői 157
6.2 A zöldségfélék kezelése, tárolása és tartósítása 160
6.3 A zöldségfélék csoportosítása és jellemzése 162
7. Gyümölcsök 186
7.1 A gyümölcsök jellemzése 186
7.2 A gyümölcsök kezelése, tárolása és tartósítása 189
7.3 A gyümölcsök csoportosítása és jellemzése 192
8. Növényi eredetű étkezési zsiradékok 208
8.1 A növényi eredetű étkezési zsiradékok jellemzése 208
8.2 Növényi ételzsír 209
8.3 Étolaj 209
8.4 Margarin 211

 


Szerző(k): Fekete Károly, Dr. Sahin-Tóth Gyula, Suhajda Jánosné
ISBN: 9789631660326
Gyártói kód: MK-6032-X
Megjelenés: 2007
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó


Kapcsolódó termékek :
Élelmiszerismeret II.
Élelmiszerismeret II.
2.490 Ft

Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még

Állattenyésztés 8. (baromfi-, kisállat- és prémesállat- t
Cukrászati ismeretek
Cukrászati ismeretek
10045-12 Gazdálkodás - Vendéglátó gazdálkodás
10045-12 Gazdálkodás - Vendéglátó gazdálkodás
Szakmai vizsgára felkészítő feladattár - Vendéglátás sza
Szakmai vizsgára felkészítő feladattár - Vendéglátás sza

Cukrászati technológia I.
Barangolás a teák világában
Barangolás a teák világában
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.