SzakkonyvCentrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » 18 Vendéglátás - Idegenforgalom » Vendéglátó - eladó » Élelmiszerismeret I.
A könyvek személyes átvételi pontja: Famulus könyvesbolt, 1137 Budapest, Újpesti rakpart 5. Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön webáruházunk elérhetőségén, hogy a keresett könyv van-e készleten.
  Kategóriák
 01 Egészségügy
 02 Szociális szolgáltatások
 03 Oktatás
 04 Művészet, közművelődés, kommunikáció
 05 Gépészet
 06 Elektrotechnika-elektronika
 08 Vegyipar
 09 Építészet
 11 Faipar
 14 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 15 Közgazdaság
 16 Ügyvitel
 17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
 18 Vendéglátás - Idegenforgalom
   Cukrász
   Idegenvezető
   Pincér
   Protokoll-ügyintéző
   Szakács
   Utazásügyintéző
   Vendéglátó - eladó
 19 Egyéb szolgáltatások
 20 Mezőgazdaság
 21 Élelmiszeripar
 Szókratész
 Egyéb
 Újdonságok
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Élelmiszerismeret I.
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
Élelmiszerismeret I.
Nagyobb kép
Következő termék 
Élelmiszerismeret I.
[Cikkszám: MK-6032-X]

Fekete Károly, Dr. Sahin-Tóth Gyula, Suhajda Jánosné
 
bolti ár: 2.490 Ft
 
Élelmiszerismeret I. - Add to del.icio.us Élelmiszerismeret I. - Add to Digg Élelmiszerismeret I. - Add to Yahoo myWeb Élelmiszerismeret I. - Add to Spurl Élelmiszerismeret I. - Add to furl Élelmiszerismeret I. - Add to Ask Élelmiszerismeret I. - Add to Squidoo Élelmiszerismeret I. - Add to Simpy Élelmiszerismeret I. - Add to Reddit Élelmiszerismeret I. - Add to ma.gnolia Élelmiszerismeret I. - Share with facebook Élelmiszerismeret I. - Add to Google Bookmark Élelmiszerismeret I. - Tweet This

Az első kötet a növényi eredetű élelmiszerekkel foglalkozik.

Először a gabona-, malom-, tészta- és sütőipari áruk jellemzőit, fajtáit ismerteti a szerző, majd az édesítőszerek, édesipari áruk és cukrászati történetével, csoportjaival ismerkedhetünk. Végezetül a gyümölcsök, zöldségfélék és tartósított gyümölcs-zöldségáruk bemutatásával fejeződik be az első kötet. Felújított témák a kiadványban:
- Egzotikus gyümölcsök a polcokon és a konyhában
- Tartósítási eljárások

Bevezetés 7
I. ÁLTALÁNOS ISMERETEK 9
1. Táplálkozási alapismeretek 11
1.1 A táplálkozás jelentősége 11
1.2 Az élelmiszerek alkotórészei 12
1.3 A táplálék felvétele és az emésztés folyamata 46
1.4 Belső anyagcsere 52
1.5 Élelmezési ismeretek 55
2. Mikroorganizmusok 68
2.1 A mikroorganizmusok jellemzése 68
2.2 A mikroorganizmusok életfeltételei 75
2.3 A mikroorganizmusok életjelenségei 79
2.4 A mikroorganizmusok élettevékenysége 82
3. Tartósítás 91
3.1 Az élelmiszerek változása és romlása 91
3.2 Az élelmiszerek tartósítása 96
II. Növényi eredetű élelmiszerek 107
1. Malomipari termékek 109
1.1 A gabonafélék jellemzése és fajtái 109
1.2 A gabonaszem felépítése és kémiai összetétele 112
1.3 Őrlés és őrlemények 115
1.4 Hántolás és hántolt termékek 119
1.5 Pelyhesítés és pelyhek 120
1.6 Puff asztott termékek 120
1.7 Extrudált termékek 120
1.8 Müzlifélék 120
2. Sütőipari termékek 122
2.1 Kenyér 122
2.2 Sütőipari fehértermékek 130
2.3 Tartós sütőipari készítmények 132
3. Tésztaipari termékek 134
3.1 A szárított tészták jellemzése és készítése 134
3.2 A szárított tészták minőségét meghatározó tényezők 136
3.3 Szárított tésztafajták 136
4. Édesítőszerek 139
4.1 Természetes édesítőszerek 140
4.2 Mesterséges édesítőszerek 144
5. Édesipari termékek 147
5.1 Cukorkák 147
5.2 Kakaó- és csokoládéáruk 150
5.3 Nugátok és nugátszerű készítmények 153
5.4 Édesipari lisztesáruk 153
5.5 Diabetikus édességek 154
5.6 Mélyhűtött fagylalt és fagylaltpor 154
6. Zöldségfélék és gombák 157
6.1 A zöldségfélék jellemzői 157
6.2 A zöldségfélék kezelése, tárolása és tartósítása 160
6.3 A zöldségfélék csoportosítása és jellemzése 162
7. Gyümölcsök 186
7.1 A gyümölcsök jellemzése 186
7.2 A gyümölcsök kezelése, tárolása és tartósítása 189
7.3 A gyümölcsök csoportosítása és jellemzése 192
8. Növényi eredetű étkezési zsiradékok 208
8.1 A növényi eredetű étkezési zsiradékok jellemzése 208
8.2 Növényi ételzsír 209
8.3 Étolaj 209
8.4 Margarin 211

 


Szerző(k): Fekete Károly, Dr. Sahin-Tóth Gyula, Suhajda Jánosné
ISBN: 9789631660326
Gyártói kód: MK-6032-X
Megjelenés: 2007
Kiadó: Műszaki Kiadó


Kapcsolódó termékek :
Élelmiszerismeret II.
Élelmiszerismeret II.
2.490 Ft

Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még

Állattenyésztés 8. (baromfi-, kisállat- és prémesállat- t
Cukrászati ismeretek
Cukrászati ismeretek
10045-12 Gazdálkodás - Vendéglátó gazdálkodás
10045-12 Gazdálkodás - Vendéglátó gazdálkodás
Szakmai vizsgára felkészítő feladattár - Vendéglátás sza
Szakmai vizsgára felkészítő feladattár - Vendéglátás sza

Cukrászati technológia I.
Barangolás a teák világában
Barangolás a teák világában
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © SzakkonyvCentrum 2018 | Petend kft.