SzakkonyvCentrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » 18 Vendéglátás - Idegenforgalom » Vendéglátó - eladó » Élelmiszerismeret II.
A könyvek személyes átvételi pontja: Famulus könyvesbolt, 1137 Budapest, Újpesti rakpart 5. Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön webáruházunk elérhetőségén, hogy a keresett könyv van-e készleten.
  Kategóriák
 01 Egészségügy
 02 Szociális szolgáltatások
 03 Oktatás
 04 Művészet, közművelődés, kommunikáció
 05 Gépészet
 06 Elektrotechnika-elektronika
 08 Vegyipar
 09 Építészet
 11 Faipar
 14 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 15 Közgazdaság
 16 Ügyvitel
 17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
 18 Vendéglátás - Idegenforgalom
   Cukrász
   Idegenvezető
   Pincér
   Protokoll-ügyintéző
   Szakács
   Utazásügyintéző
   Vendéglátó - eladó
 19 Egyéb szolgáltatások
 20 Mezőgazdaság
 21 Élelmiszeripar
 Szókratész
 Egyéb
 Újdonságok
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Élelmiszerismeret II.
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
Élelmiszerismeret II.
Nagyobb kép
Következő termék 
Élelmiszerismeret II.
[Cikkszám: MK-6033-8]

Fekete Károly, Dr. Sahin-Tóth Gyula, Suhajda Jánosné
 
bolti ár: 2.490 Ft
 
Élelmiszerismeret II. - Add to del.icio.us Élelmiszerismeret II. - Add to Digg Élelmiszerismeret II. - Add to Yahoo myWeb Élelmiszerismeret II. - Add to Spurl Élelmiszerismeret II. - Add to furl Élelmiszerismeret II. - Add to Ask Élelmiszerismeret II. - Add to Squidoo Élelmiszerismeret II. - Add to Simpy Élelmiszerismeret II. - Add to Reddit Élelmiszerismeret II. - Add to ma.gnolia Élelmiszerismeret II. - Share with facebook Élelmiszerismeret II. - Add to Google Bookmark Élelmiszerismeret II. - Tweet This

A második kötet az állati eredetű élelmiszereket és az élvezeti szerekkel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza.

Az állati eredetű étkezési zsiradékok és a húsok általános jellemzése után részletes ismereteket kaphatunk a sertés és szarvasmarha, a baromfi , valamint a halak és vadon élő állatok feldolgozásáról, a belőlük készített termékekről. Alaposan taglalják a szerzők a tojás, valamint a tej és feldolgozásának termékeit. Az élvezeti szereknél az alkoholos és alkoholmentes italok, a fűszerek és ízesítőszerek, valamint a kávé és tea tulajdonságait, késztermékeit találhatjuk.

III. ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREK 7
1. Állati eredetű étkezési zsiradékok 9
1.1 Az állati eredetű étkezési zsiradékok jellemzése, fajtái 9
1.2 A sertészsír előállítása, minőségi jellemzői 10
1.3 Egyéb állati eredetű zsiradékok 13
2. Húsok 15
2.1 A hús fogalma és szerkezeti felépítése 15
2.2 A hús kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége 16
2.3 A húst adó állatok csoportosítása 19
3. Sertés és szarvasmarha 20
3.1 A sertés- és marhahús érése és romlása 21
3.2 A sertés- és marhahús hűtése és fagyasztása 23
3.3 A sertés- és marhahús minőségét meghatározó tényezők 24
3.4 A húsfeldolgozó ipar nyersanyagai 27
3.5 A nagy vágóállatok feldolgozásának műveletei 30
3.6 Sertésből és szarvasmarhából készített termékek 33
4. Baromfi 45
4.1 A baromfi hús összetétele és táplálkozástani jelentősége 45
4.2 Baromfi ból készített termékek 46
5. Halak 51
5.1 A halhús összetétele és táplálkozástani jelentősége 51
5.2 A halak minősége 53
5.3 Fontosabb halfajták 54
6. Vadon élő állatok 64
6.1 A vadhús összetétele és tulajdonságai 64
6.2 Fontosabb vadfajták 66
7. Tojás 69
7.1 A tojás fogalma és a táplálkozástani jelentősége 69
7.2 A tojás szerkezete és kémiai összetétele 69
7.3 A tojás mikrofl órája és romlásos jelenségei 72
7.4 A tojás minőségét meghatározó tényezők 74
A tojás minőségi osztályai 74
7.5 A tojás forgalomba hozatala 75
7.6 A tojás tartósítása és tárolása 76
8. A tej és feldolgozásának termékei 78
8.1 A tej fogalma, a tejtermelés jelentősége 78
8.2 A tej kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége 79
8.3 A tej tulajdonságai 82
8.4 A tej mikrofl órája és romlásos jelenségei 84
8.5 Tejtermékek csoportosítása 86
IV. ÉLVEZETI SZEREK 107
1. Italok 109
Alkoholtartalmú italok 109
1.1 Bor 113
1.2 Sör 180
1.3 Szeszesitalok 191
1.4 Alkoholmentes italok 210
2. Fűszerek és ízesítőszerek 217
2.1 Fűszerek 217
2.2 Ízesítőszerek 239
3. Koff eintartalmú élvezeti szerek 248
3.1 Kávé 249
3.2 Tea 262
Irodalomjegyzék 271


Szerző(k): Fekete Károly, Dr. Sahin-Tóth Gyula, Suhajda Jánosné
ISBN: 978-963-16603
Gyártói kód: MK-6033-8
Megjelenés: 2007
Kiadó: Műszaki Kiadó



Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Szakmai vizsgára felkészítő feladattár - Vendéglátás sza
Szakmai vizsgára felkészítő feladattár - Vendéglátás sza

Cukrászati technológia I.
Barangolás a teák világában
Barangolás a teák világában
10045-12 Gazdálkodás - Szakmai számítások
10045-12 Gazdálkodás - Szakmai számítások
Szakmai és üzletvezetési ismeretek a vendéglátásban
Szakmai és üzletvezetési ismeretek a vendéglátásban
Marketing  - A marketing alapjai
Marketing - A marketing alapjai
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © SzakkonyvCentrum 2018 | Petend kft.