Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Vendéglátás - turisztika » Vendéglátás » A gasztronómia története
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Informatika
 Közlekedés
 Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Építőipar
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Közazdaság
 Kereskedelem - marketing, Logisztika
 Vendéglátás - turisztika
   Turizmus
   Vendéglátás
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről A gasztronómia története
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
A gasztronómia története
Nagyobb kép
Következő termék 
A gasztronómia története
[Cikkszám: MK-6013-3]

Bódiné Fekete Éva
 
1.490 Ft
 
A gasztronómia története - Add to del.icio.us A gasztronómia története - Add to Digg A gasztronómia története - Add to Yahoo myWeb A gasztronómia története - Add to Spurl A gasztronómia története - Add to furl A gasztronómia története - Add to Ask A gasztronómia története - Add to Squidoo A gasztronómia története - Add to Simpy A gasztronómia története - Add to Reddit A gasztronómia története - Add to ma.gnolia A gasztronómia története - Share with facebook A gasztronómia története - Add to Google Bookmark A gasztronómia története - Tweet This

Az emberiség történetével párhuzamosan fejlődött a gasztronómia története. A világtörténelem jeles személyiségei nemcsak a történelem menetét befolyásolták, hanem gyakran nagy hatással voltak az étkezési kultúrára is.

Könyvünk átfogja a jelentős ókori népek étkezési szokásait, a középkor lakomáit. Amerika felfedezése addig nem ismert zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel gazdagította a „vén kontinens” éléskamráit. Természetesen részletesen szó esik a méltán híres francia konyhaművészet kezdeteiről, a forradalom korának étkezéseiről és a francia szakácsművészet kiemelkedő egyéniségeiről.

A hazai gasztronómiát a honfoglalás előtti magyarok étkezési szokásaival kezdi bemutatni a könyv. A magyar konyha fejlődését is befolyásolta hazánk történelme. A hagyományos magyaros ételek kialakulásán túl a kötet részletezi hazánk tájegységeinek jellegzetes ételeit, ételkészítési eljárásait. Az ételek mellett szó esik a „borok királyáról, a királyok boráról”, a tokajiról is.

Könyvünket ajánljuk minden ínyencnek, hobbiszakácsnak és történelem iránt érdeklődőknek. Az oktatásban a Gasztronómiai alapismeretek tantárgyhoz javasoljuk szakiskolás és szakközépiskolás tanulók számára, valamint az OKJ-s képzésekben részt vevőknek is segítséget nyújt a vizsgára felkészülés során. 


Szerző(k): Bódiné Fekete Éva
ISBN: 978-963-16-60
Gyártói kód: MK-6013-3
Megjelenés: 2007
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó



Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
MAG - Modern Alap Gasztronómia
MAG - Modern Alap Gasztronómia
Kommunikáció - Üzleti Kommunikáció
Kommunikáció - Üzleti Kommunikáció
Levelezés és iratkezelés a gyakorlatban
Levelezés és iratkezelés a gyakorlatban
Marketing  - A marketing alapjai
Marketing - A marketing alapjai
Gazdálkodás a vendéglátásban
Gazdálkodás a vendéglátásban
Utazási irodák működése
Utazási irodák működése
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.