SzakkonyvCentrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » 18 Vendéglátás - Idegenforgalom » Vendéglátó - eladó » HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób
A könyvek személyes átvételi pontja: Famulus könyvesbolt, 1137 Budapest, Újpesti rakpart 5. Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön webáruházunk elérhetőségén, hogy a keresett könyv van-e készleten.
  Kategóriák
 01 Egészségügy
 02 Szociális szolgáltatások
 03 Oktatás
 04 Művészet, közművelődés, kommunikáció
 05 Gépészet
 06 Elektrotechnika-elektronika
 08 Vegyipar
 09 Építészet
 11 Faipar
 14 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 15 Közgazdaság
 16 Ügyvitel
 17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
 18 Vendéglátás - Idegenforgalom
   Cukrász
   Idegenvezető
   Pincér
   Protokoll-ügyintéző
   Szakács
   Utazásügyintéző
   Vendéglátó - eladó
 19 Egyéb szolgáltatások
 20 Mezőgazdaság
 21 Élelmiszeripar
 Szókratész
 Egyéb
 Újdonságok
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób
Nagyobb kép
Következő termék 
HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób
[Cikkszám: KR-200]

Dr. Szeitzné dr. Szabó Mária
 
bolti ár: 2.500 Ft
 
HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to del.icio.us HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to Digg HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to Yahoo myWeb HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to Spurl HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to furl HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to Ask HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to Squidoo HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to Simpy HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to Reddit HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to ma.gnolia HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Share with facebook HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Add to Google Bookmark HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Uniób - Tweet This

 

 

 

Tartalomjegyzék

Előszó..........9
Élelmiszerbiztonság a történelem során..........11
    1.1. Út a tapasztalattól a tudományig ......... 11
    1.2. Élelmiszerjogi szabályozás az Európai Unióban.... 12
 
2. Táplálkozás-egészség­ügyi ismeretek....... 19
    2.1. A szervezet energiaszükséglete........ 19
    2.2. Az élelmiszerekben található tápanyagok..... 19
    2.3. Az étrendtervezés szempontjai...... 25
    2.4. Az egészséges táplálkozás alapelvei... 27
3. Élelmiszerbiztonsági alapismeretek....... 31
    3.1. Az élelmiszerek szennyeződése..... 31
    3.2. Élelmiszerbiztonsági veszélyek............ 32
    3.3. Élelmiszer eredetű megbetegedések........ 44
    3.4. Élelmiszerekre vonatkozó előírások........ 48
4. Élelmiszer-kereskedelmi, vendéglátóegység létesítése..... 53
    4.1. Üzletnyitáshoz szükséges hozzájárulások....... 53
    4.2. Az egység létesítésének alapvető közegészségügyi feltételei..... 55
    4.3. Az egység kialakítása....... 58
    4.4. Általános üzemeltetési előírások...... 65
5. Vendéglátóegységek külön előírásai......... 87
    5.1. Áruátvétel, tárolás......... 87
    5.2. A nyersanyagok előkészítése.... 88
    5.3. A konyhatér higiénéje....... 92
    5.4. Tálalás..... 95
    5.5. Az ételek szállítása..... 97
    5.6. Tálalókonyha..... 98
    5.7. Ételrendelés, egyadagos kiszállítás, házhozszállítás...... 99
6. Egyes egységtípusok külön előírásai....... 101
    6.1. Hidegkonyhák...... 101
    6.2. Cukrászműhely, cukrászda, fagylaltozó ...... 102
    6.3. Italboltok, eszpresszók, bárok....... 106
    6.4. Egyéb, büfé jellegű vendéglátó-ipari üzletek ..... 107
    6.5. Nemzetiségi éttermek speciális szempontjai........ 111
    6.6. Élelmiszer-automaták, mozgó árusítás, kitelepülések, rendezvények..... 112
6.7. Családias jellegű ellátást nyújtó intézmények (gyermekotthon, magánóvoda, falusi turizmus és
        egyéb hasonló étkeztetési formák) ... 116
    6.8. Étkeztetés közforgalmú járműveken....... 119
    6.9. Étkeztetés rendezvényeken ....... 119
7. Élelmiszer-kereskedelmi egységek külön előírásai...... 123
    7.1. Árurendelés, árubeszerzés.... 123
    7.2. Áruszállítás....... 123
    7.3. Áruátvétel, raktározás........ 125
    7.4. Előkészítés, csomagolás....... 126
    7.5. Az eladótér higiénéje...... 128
    7.6. A pénztárak, a kosarak és az előtér higiénéje..... 130
8. Élelmiszer-kereskedelmi egységEK típusAI....... 133
    8.1. Általános áruház, élelmiszer jellegű áruház (ABC-k, szupermarketek)... 133
    8.2. Élelmiszer jellegű vegyesüzlet (mini ABC-k, vegyesboltok).....134
    8.3. Élelmiszer szakboltok........ 135
    8.4. Csomagküldő szolgálatok, webáruházak, internetes értékesítés.... 137
    8.5. Utcai árusítás, mozgó árusítás, kitelepülés...... 137
    8.6. Piacok, vásárcsarnokok..........138
9. A vendéglátás és kereskedelem hatósági felügyelete... 141
    9.1. A hatósági ellenőrzés folyamata ............ 142
    9.2. Az élelmiszer-előállítással, -forgalmazással kapcsolatos hatósági intézkedések......... 143
         9.2.1. Rendelkező határozat......143
         9.2.2. Szabálysértési eljárás.......... 144
         9.2.3. Élelmiszerlánc-specifikus bírságok...... 144
10. Haccp rendszer kialakítása..... 147
    10.1. A HACCP rendszer kialakulása.....147
    10.2. A HACCP lényege, jellemzői...... 147
    10.3. A HACCP rendszer kialakításának jogszabályi követelményei..... 148
    10.4. A HACCP kialakítása a gyakorlatban........... 150
    10.5. HACCP terv kidolgozása............... 152
    10.6. Oktatás.............. 158
    10.7. A HACCP rendszer ellenőrzése......... 159
Hatályos jogszabályok jegyzéke............ 160
Felhasznált irodalom....... 163
Mellékletek................ 165
 

 


Szerző(k): Dr. Szeitzné dr. Szabó Mária
ISBN: 978-963-637-2
Gyártói kód: KR-200
Megjelenés: 2013
Kiadó: KIT
Termékismertető: 1



Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Élelmiszerek, gyógynövények és vegyi áruk  forgalmazása
Élelmiszerek, gyógynövények és vegyi áruk forgalmazása
Energiahasznosító berendezés szerelő feladatok
Energiahasznosító berendezés szerelő feladatok
Általános csőszerelési feladatok
Általános csőszerelési feladatok
Épületgépészeti dokumentációk
Épületgépészeti dokumentációk
Oldható és nemoldható épületgépészeti kötések
Oldható és nemoldható épületgépészeti kötések
Központifűtés- és csőhálózatszerelő feladatok
Központifűtés- és csőhálózatszerelő feladatok
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © SzakkonyvCentrum 2018 | Petend kft.