Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Közazdaság » Jogi ismeretek » Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Informatika
 Közlekedés
 Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Építőipar
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Közazdaság
   Adó, TB, Munkaügy
   Ügyvitel
   Bank
   Elemzés, ellenőrzés
   Jövedék és vám
   Jogi ismeretek
   Pénzügy
   Számvitel
 Kereskedelem - marketing, Logisztika
 Vendéglátás - turisztika
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog
Nagyobb kép
Következő termék 
Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog
[Cikkszám: 9655/2018]

Dr. Szalai Erzsébet, Dr. Virágh Árpád, Dr. Kreisz Brigitta
 
7.620 Ft
 
Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to del.icio.us Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to Digg Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to Yahoo myWeb Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to Spurl Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to furl Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to Ask Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to Squidoo Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to Simpy Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to Reddit Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to ma.gnolia Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Share with facebook Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Add to Google Bookmark Jogi ismeretek alkalmazása - Gazdasági jog - Tweet This

A kiadvány a 2018. január 1-i állapotot tükrözi, feldolgozva az ettől a naptól hatályba lépett új törvényeket is. Ezen új könyv válogatva és erősen sűrítve nyújt eligazodást a joghallgatók, a különböző gazdasági alapképzések részeként jogi ismereteket elsajátító hallgatók, a jogi háttérismereteik rendszeres frissítését igénylő gyakorló könyvelők, adótanácsadók, okleveles adószakértők és könyvvizsgálók, valamint a jogi környezet napi változásának következményeit a bőrükön érző vállalkozások felelős vezetői és munkatársai számára.

Napjainkban jelentős társadalmi érdeklődés tapasztalható a magyar jogrendszer és a jogi hivatások iránt. Ezt a tendenciát nem csak a jogi fakultásokra való sokszoros túljelentkezés, hanem a jogi ismereteknek a közép- és felsőfokú szakmai képzésekhez való felértékelődése is fémjelzi. Ez a tankönyv nem csak az adótanácsadó-, okleveles adószakértő-képzés követelményeihez igazodik, hanem az érdeklődő olvasó alkalmas bevezetőjeként szolgálhat a magyar jogrendszer főbb jogágazataiba.

A „Jogi Alapvetés” tisztázza a jog fogalmát, majd a jogrendszer mibenlétét, és bemutatja az alapjogi, jogforrási rendszert. A tankönyv második fejezete bemutatja Magyarország államszervezetét, különös tekintettel a jogalkotó szervekre, ehhez kapcsolódóan a harmadik fejezet rövid betekintést nyújt az uniós jogba.

A negyedik fejezet a dologi jogot öleli fel, az ötödik fejezet „A személyek joga” címet viseli, rávilágítva a jogképesség mibenlétére, keletkezésére és megszűnésére. Ebben a fejezetben a szerzők teljes körűen áttekintik az egyes társas vállalkozási formákat, így a jogi személyek gazdasági társaságok, az egyéb gazdálkodó szervezeteket, a cégjog alapitnézményeivel együtt, kitérve a gazdálkodó szervezetek megszűnésére is.

Kötelmi jogi kérdésekkel a szakkönyv hatodik fejezete foglalkozik, bemutatva a fontosabb szerződéstípusok szabályait a kártérítési szabályokkal egyetemben.

A soron következő fejezetekben a szerzők a vállalkozások számára ma már elengedhetetlen közjogi jellegű háttérjogszabályokat mutatják be. A vállalkozások számára jó fogódzók találhatók a közrendi keretszabályokról szóló fejezetben, amelyben a szerzők a vállalkozásokat érintő versenyjog, közbeszerzés, pénzmosás, a fogyasztóvédelem, a reklámozás, a kereskedelem, a szellemi tulajdon, korrupció és a csődeljárás, felszámolás területéről válogatták össze az elengedhetetlen információkat.

Hasonlóan jól hasznosítható ismereteket foglalnak össze a munkajogi, a büntetőjogot és a szabálysértési jogot bemutató fejezetek.

Húsbavágó jogterületet feldolgozva a vállalkozások gyakori problémáját jelentő bírósági végrehajtás jogi alapjait mutatja be a kötet tizennegyedik fejezete.

A „Jogi ismeretek alkalmazása” című mű olyan igényes szakmai színvonalú, jól tanulható, komplex tananyagot nyújtó alkotás, amely a jogalkotás és a jogirodalom legújabb eredményeire reflektál. A könyv újszerűségét mutatja, hogy elsőként dolgozza fel a 2018. január 1-jén hatályba lépett új törvényeket, mint az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvényt, a közigazgatási perre vonatkozó új szabályokat, az új polgári perrendtartást és a kereskedelmi választott bíráskodás szabályait.

A megváltoztatott közjogi struktúra kialakítása érdekében megjelent új jogszabályok erőltetett menetben sok hónapos alkotmányozói és jogalkotói munkát kívántak meg az Országgyűléstől, most pedig ugyanilyen erőltetett menetben kell a jogszabályokkal dolgozó vállalkozásoknak, jogászoknak az egyik hónapról a másikra elavulttá vált ismereteiket hatályosítani, a szabályozói környezetet újratanulni. Nem kis elvárás ez a magánszemélyekkel és a vállalkozásokkal szemben. A jelen kiadvánnyal ehhez a munkához kívánnak fogódzót nyújtani.


Szerző(k): Dr. Szalai Erzsébet, Dr. Virágh Árpád, Dr. Kreisz Brigitta
ISBN:
Gyártói kód: 9655/2018
Megjelenés: 2018
Kiadó: Penta UnióEhhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Útépítéstan
Útépítéstan
Bevezetés az adótanácsadásba, adókommunikáció
Bevezetés az adótanácsadásba, adókommunikáció
Bejelentés vagy feljelentés?
Bejelentés vagy feljelentés?
Pénzügy II. - Vállalkozásfinanszírozás
Pénzügy II. - Vállalkozásfinanszírozás
Munkaerő-gazdálkodás 2018
Munkaerő-gazdálkodás 2018
Jogi ismeretek
Jogi ismeretek
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.