Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Vendéglátás - turisztika » Vendéglátás » Professzionális bártender, Ital és bárismeret
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Informatika
 Közlekedés
 Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Építőipar
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Közazdaság
 Kereskedelem - marketing, Logisztika
 Vendéglátás - turisztika
   Turizmus
   Vendéglátás
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Professzionális bártender, Ital és bárismeret
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
Professzionális bártender, Ital és bárismeret
Nagyobb kép
Következő termék 
Professzionális bártender, Ital és bárismeret
[Cikkszám: KR-404]

Antal B. Gábor - Bádonyi Mihály - Szőke Szabolcs
 
3.700 Ft
 
Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to del.icio.us Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to Digg Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to Yahoo myWeb Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to Spurl Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to furl Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to Ask Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to Squidoo Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to Simpy Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to Reddit Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to ma.gnolia Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Share with facebook Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Add to Google Bookmark Professzionális bártender, Ital és bárismeret - Tweet This

A bártender szakma és a bárok működésének megismerése segít hozzá ahhoz, hogy bővebb ismeretek szerezzünk az italfogyasztás igazi kultúrájáról, élvezetéről. A bárokban találhatjuk a legszélesebb italkínálatot, a legszakszerűbb felszolgálást, a legtöbb kreatív kevert italt. Könyvünk ezt mutatja be.

A könyv első része az italtípusok teljes skáláját mutatja be, elsőként a hazai könyvkiadásban egyetlen kötetben foglalva össze azokat. Az ITALISMERET rész tartalmazza az összes alkoholmentes és alkoholos italtípusokat, az utóbbiba beleértve a söröket, borokat és párlatokat is. Az italokkal természetesen a legfontosabb alaptulajdonságaikon, a vonatkozó gyakorlati tudnivalókon túl olyan mértékben és részletességgel foglalkozik, amit a bárban betöltött szerepük indokol. Megtudhatjuk melyik név, melyik címkefelirat pontosan milyen típust, jelleget, stílust, minőséget, és egyéb tulajdonságokat takar, azaz pontosan mi van, mi lehet a palackban, a dobozban, a hordóban vagy a pohárban.

A második rész az italok felhasználásáról, fogyasztásuk sokféleségéről szól. A BÁR­ISMERET részben pedig megismerkedhetünk a bárok és a báritalok kialakulásával, a bárberendezéssel, felszereléssel és persze az italkeveréssel és a kevert italokkal. Hivatásos és amatőr bártenderek számára pedig bemutatjuk szakmájuk legfontosabb fogásait és feladatait is.

A magas fokú szakmai ismeretanyagot tartalmazó, igényes kivitelű könyv szakszerű tájékoztatást, tényszerű eligazítást nyújt az italok és bárok rendkívül színes, változatos, de igen bonyolult világában. Szakembereknek, az italokkal hivatásszerűen foglalkozóknak, és az érdeklődő ínyenc fogyasztóknak egyaránt. Profiknak és amatőröknek. Más szóval: a vendéglátóknak és a vendégeknek. A pult és a bárpult mindkét oldalán.


TARTALOMJEGYZÉK

Előszó

ITALISMERET

I. Alkoholmentes italok

1. Az alkoholmentes italok termékválasztéka

1.1. A víz

1.2. Természetes ásványvizek

1.3. Üdítőital-ipari termékek

1.4. Egyéb alkoholmentes italok

1.5. Alkoholmentes kevert italok - Mocktails

1.6. Az alkoholmentes italok értékesítése

II. Alkoholtartalmú italok

A felelős magatartás és a mérsékletes italfogyasztás

Az alkohol

2. A sör

2.1. A sör összetevői

2.2. A sör készítésének technológiai folyamata

2.3. A sörök csoportosítása, jellemzőik

2.4. Hazai és nemzetközi sörmárkák

2.5. A sörök kezelése bárokban, vendéglátó üzletekben

2.6. A sörök értékesítése

Gyümölcsborok – Ciderek

3. A borok és a borászati eredetű termékek

3.1. A természetes borok

3.2. Likőrborok

3.3. Ízesített borászati termékek

3.4. A szénsavas borok

4. A párlatok és a párlatokból készült szeszes italok

4.1. A szeszes italok gyártási folyamata

4.2. Az európai szabályok, törvények

4.3. A bármilyen mezőgazdasági alapanyagból készíthető szeszes italok, párlatok

4.4. A törvényileg előírt mezőgazdasági terményekből/terménycsoportokból készített szeszes italok

4.5. Az összetett (kompozit) szeszes italok

4.6. Egyéb alkoholtartalmú italok

BÁRISMERET

1. A szeszes italok fogyasztásának története, kultúrája

2. A bár és koktélpult berendezése, felszerelése és poharai

3. Az italkeverés elmélete, gyakorlata és az italcsaládok

4. Az itallap

5. A bártender

6. Kevertital-receptek

KISLEXIKON

Felhasznált irodalom

Mellékletek

Munkahelyi adminisztráció

A hatósági szabályok

Nyitási, üzemelési, zárási feladatok


Szerző(k): Antal B. Gábor - Bádonyi Mihály - Szőke Szabolcs
ISBN: 978-963-637-2
Gyártói kód: KR-404
Megjelenés: 2013
Kiadó: KIT



Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Budapesti séták olasz nyelven
Budapesti séták olasz nyelven
Fejlődés, gondozás, táplálás gyermekkorban
Fejlődés, gondozás, táplálás gyermekkorban
Olasz szaknyelvi szótár
Olasz szaknyelvi szótár

Sütőipari technológiai adattár

Élelmiszeripari technológia II.

Borkészítés
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.