Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Informatika » Programozási ismeretek versenyzőknek
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Informatika
 Közlekedés
 Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Építőipar
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Közazdaság
 Kereskedelem - marketing, Logisztika
 Vendéglátás - turisztika
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Programozási ismeretek versenyzőknek
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
Programozási ismeretek versenyzőknek
Nagyobb kép
Következő termék 
Programozási ismeretek versenyzőknek
[Cikkszám: MK-3013]

Juhász Tibor - Tóth Bertalan
 
1.990 Ft
 
Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to del.icio.us Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to Digg Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to Yahoo myWeb Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to Spurl Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to furl Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to Ask Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to Squidoo Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to Simpy Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to Reddit Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to ma.gnolia Programozási ismeretek versenyzőknek - Share with facebook Programozási ismeretek versenyzőknek - Add to Google Bookmark Programozási ismeretek versenyzőknek - Tweet This

Az első fejezet a mohó stratégia, a rekurzió, a dinamikus programozás és a visszalépéses keresés témaköreivel foglalkozik. A második fejezet a gráfalgoritmusokat tekinti át. A harmadik fejezet válogatott feladatokat tartalmaz, melyek főleg optimalizálási problémák megoldására vonatkoznak (ütemezés, szállítás, terembeosztás stb.).


Az egyes fejezetek témakörökből (leckékből) állnak. Minden témakör 3-4 versenyfeladat részletes megoldását ismerteti (lásd a tartalomjegyzéket). Ezt követi a Nemes Tihamér országos informatikai tanulmányi verseny (OITV), illetve az informatika országos középiskolai tanulmányi verseny (OKTV) programozás kategóriájában előforduló, hasonló típusú feladatok felsorolása.


A megoldások programozási nyelvtől függetlenül, mondatszerű leírással szerepelnek a példatárban. A kész programok C++ és Visual Basic nyelven letölthetők a könyv webhelyéről: www.zmgzeg.sulinet.hu/programozas

A példatár szerves folytatását képezi a Programozási ismeretek, illetve a Programozási ismeretek haladóknak című tankönyveknek (Műszaki Kiadó, 2011, 2012). A megoldások megértése feltételezi, hogy az olvasó rendelkezik a tankönyvekben található, algoritmusokra és adatszerkezetekre vonatkozó ismeretekkel.
Mivel a versenyfeladatok nem igénylik, a megoldások általában nem használják fel az objektumorientált programozás módszereit, eszközeit (öröklődés, polimorfizmus stb.). Alkalmazzák viszont a modern programozási környezetek által nyújtott eszközöket (például a .NET, illetve a C++11 kollekcióit). Ilyen értelemben nincs szükség a Programozási ismeretek haladóknak tankönyv első fejezetének ismeretére. Célszerű azonban áttekinteni a Kollekciók alkalmazása a feladatmegoldásokban című összeállítást, amely a fenti webhelyen érhető el. Az olvasó ennek alapján gyakorolhatja a kollekciók felhasználását a programozási feladatokban.


Szerző(k): Juhász Tibor - Tóth Bertalan
ISBN: 9789631646511
Gyártói kód: MK-3013
Megjelenés: 2015
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.