SzakkonyvCentrum
Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » 17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció » Logisztikai ügyintéző » Raktározási ismeretek
A könyvek személyes átvételi pontja: Famulus könyvesbolt, 1137 Budapest, Újpesti rakpart 5. Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön webáruházunk elérhetőségén, hogy a keresett könyv van-e készleten.
  Kategóriák
 01 Egészségügy
 02 Szociális szolgáltatások
 03 Oktatás
 04 Művészet, közművelődés, kommunikáció
 05 Gépészet
 06 Elektrotechnika-elektronika
 08 Vegyipar
 09 Építészet
 11 Faipar
 14 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 15 Közgazdaság
 16 Ügyvitel
 17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
   Gyógynövény kereskedő
   Külkereskedelmi üzletkötő
   Kereskedő, boltvezető
   Kereskedelmi ügyintéző
   Marketing- és reklámügyintéző
   Töltőállomás-kezelő
   Virágkötő
   Bolti eladó
   Logisztikai ügyintéző
 18 Vendéglátás - Idegenforgalom
 19 Egyéb szolgáltatások
 20 Mezőgazdaság
 21 Élelmiszeripar
 Szókratész
 Egyéb
 Újdonságok
 Főoldal
Partnereink
PADA
Kühne
Raktározási ismeretek
Nagyobb kép
Következő termék 
Raktározási ismeretek
[Cikkszám: KR-381]

Némon Zoltán
 
bolti ár: 1.950 Ft
 
Raktározási ismeretek - Add to del.icio.us Raktározási ismeretek - Add to Digg Raktározási ismeretek - Add to Yahoo myWeb Raktározási ismeretek - Add to Spurl Raktározási ismeretek - Add to furl Raktározási ismeretek - Add to Ask Raktározási ismeretek - Add to Squidoo Raktározási ismeretek - Add to Simpy Raktározási ismeretek - Add to Reddit Raktározási ismeretek - Add to ma.gnolia Raktározási ismeretek - Share with facebook Raktározási ismeretek - Add to Google Bookmark Raktározási ismeretek - Tweet This


SZERZŐ: NÉMON ZOLTÁN
CIKKSZ: 381

A könyv teljes egészében tartalmazza az OKJ-s képzés nomenklatúrájában szereplő 10036-12 azonosító számú „Termelési és nagykereskedelmi raktározás” szakmai modul ismeretanyagát.
A fentieknek megfelelően tárgyalja a raktározás ellátási láncon belüli helyét, feladatait, az alapvető készletezési ismereteket, a raktározás technológiai folyamatainak – árubeszállítás, tárolás, komissiózás, expediálás – tevékenységeit és korszerű eszközrendszerét, a raktárirányítás szerepét és megoldási változatait, az irányítás alapvető információit biztosító automatikus áruazonosító rendszereket.
Külön fejezetet képez a speciális követelményeket támasztó élelmiszerek és veszélyes áruk tárolásának szabályrendszere, valamint a raktárak munkavédelmének, tűzvédelmi ismereteinek tárgyalása. Ismertetésre kerülnek a raktári tárolóeszközök (állványok) vizsgálatának és karbantartásának szabályai.
Felkészít az írásbeli modulzáró vizsgára, megalapozza a szakmai vizsga gyakorlati és szóbeli követelményeinek ismeretanyagát.

Tartalomjegyzék
Bevezető
1. A raktározás szerepe a logisztikai folyamatokban
    1.1. Az ellátási lánc és jellemzői
    1.2. A raktározás szükségessége és szerepe az ellátási láncban
    1.3. Raktártípusok
    1.4. A raktározás fejlődési tendenciái
2. A raktártechnológia
2.1. Raktártechnológiai folyamatmodulok
    2.2. Darabáru raktározási rendszerek
    2.3. A raktározásban használt mérőeszközök és kezelésük
3. Raktári árumozgások és a készletnyilvántartás bizonylatai, készletek leltározása
    3.1. Készletek nyilvántartása
    3.2. Raktári készletek leltározása
4. A raktározás jellemző mutatószámai
    4.1. A raktározás minőségi mutatói
    4.2. A raktározás üzemtani mutatói
    4.3. A készletezési hatékonyság mutatói
5. Automatikus azonosító rendszerek
    5.1. Termék és helyazonosító vonalkódok (GS1 Bar Codes)
    5.2. Szabványok elektronikus üzleti üzenetekhez (GS1 eCom)
    5.3. Törzsadat szinkronizáció (GS1 GDSN)
    5.4. Rádiófrekvenciás azonosításon alapuló szabványok (EPCglobal Network)
6. Speciális áruk raktározásának követelményei
    6.1. Élelmiszerek raktározása
        6.1.1. A HACCP rendszer
        6.1.2. Az ISO 22000 szabvány
    6.2. Veszélyes áruk raktározása
7. A raktár tűzvédelmi követelményei
    7.1. Tűzvédelmi fogalmak
    7.2. Tűzveszélyességi osztályok, helyiségek osztályba sorolása
    7.3. A használatra vonatkozó általános tűzvédelmi szabályok
    7.4. Raktározás és tárolás speciális tűzvédelmi szabályai
    7.5. Tűzjelző berendezés, tűzoltó készülék
    7.6. Tűzoltó készülékek karbantartása
8. A raktározás munkavédelmi követelményei
    8.1. Általános előírások
    8.2. Raktárak speciális munkavédelmi követelményei
9. A raktározás környezetvédelmi követelményei
    9.1. Általános környezetvédelmi követelmények
    9.2. Raktárak létesítésének környezetvédelmi tényezői
    9.3. Raktárak üzemeltetésének környezetvédelmi tényezői
10. Tárolóeszközök (raktári állványok) létesítése, ellenőrzése és karbantartása
    10.1. Üzemeltető feladatai tárolóeszközök (raktári állványok) létesítésénél
    10.2. Tárolóeszközök (raktári állványok) ellenőrzése
    10.3. Tárolóeszközök (raktári állványok) karbantartása
11. A raktár tájékoztató és figyelmeztető feliratai
Mellékletek
Irodalomjegyzék


Szerző(k): Némon Zoltán
ISBN: 978-963-637-3
Gyártói kód: KR-381
Megjelenés: 2014
Kiadó: KIT



Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Szakmai vizsgára felkészítő feladattár - Vendéglátás sza
Szakmai vizsgára felkészítő feladattár - Vendéglátás sza
A projekt - A projektfolyamatok követése, finanszírozási ism
A projekt - A projektfolyamatok követése, finanszírozási ism
Korszerű ételkészítési ismeretek
Korszerű ételkészítési ismeretek
Jogi alapismeretek, 10. osztály
Jogi alapismeretek, 10. osztály
Üzleti kommunikáció
Üzleti kommunikáció
Pénzügy gyakorlat
Pénzügy gyakorlat
 
 
  © SzakkonyvCentrum 2018 | Petend kft.