Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Egészségügy » Személyiségfejlesztés
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Informatika
 Közlekedés
 Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Építőipar
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Közazdaság
 Kereskedelem - marketing, Logisztika
 Vendéglátás - turisztika
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Személyiségfejlesztés
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
Személyiségfejlesztés
Nagyobb kép
Következő termék 
Személyiségfejlesztés
[Cikkszám: szakk_130]

Boros Mária
 
1.690 Ft
 
Személyiségfejlesztés - Add to del.icio.us Személyiségfejlesztés - Add to Digg Személyiségfejlesztés - Add to Yahoo myWeb Személyiségfejlesztés - Add to Spurl Személyiségfejlesztés - Add to furl Személyiségfejlesztés - Add to Ask Személyiségfejlesztés - Add to Squidoo Személyiségfejlesztés - Add to Simpy Személyiségfejlesztés - Add to Reddit Személyiségfejlesztés - Add to ma.gnolia Személyiségfejlesztés - Share with facebook Személyiségfejlesztés - Add to Google Bookmark Személyiségfejlesztés - Tweet This

 

A személyiségfejlesztés szükségességére már évtizedek óta felfigyeltek az ápolásoktatás szakemberei. Szervezett formában való személyiségfejlesztésre azonban csak a Világbanki Program bevezetésekor nyílt lehetőség. A pusztán egy évtizedes múlt és a szisztematikus hatékonyságvizsgálat hiánya csak a közvetlen megfigyelésre enged hagyatkozni. Annak alapján elmondhatjuk, hogy a szakképzés során kommunikációs és önismereti képzésen átesett tanulók önérvényesítőbbek, jobb az empátiás verbalizációjuk, önismeretük fejlettebb és objektívebb, egyszóval pszichológiailag felkészültebbek a hivatásuk gyakorlására. Ennek jelentősége azért nem elhanyagolható, mert a hagyományos szakképzés főleg a szakmai ismeretek képzésére helyezi a hangsúlyt. Ez jellemzi a munkahelyeket is, ahol a fiatal szakembereket fogadják.
 
 
A moduláris formában megjelenő tankönyv szerzőjeként azt a célt tűztem ki, hogy a tananyag egyaránt biztosítsa az önálló és a csoportos személyiségfejlesztés lehetőségét. Az elméleti ismereteken túl nagy hangsúlyt fektettem az önismereti tesztekre, amelyek többsége már ismert az általunk kiképzett trénerek számára. A szükségszerűen használt szakkifejezéseket a könnyű elsajátítás érdekében minden fejezet elején a Fogalomgyűjtemény címszóval kigyűjtöttem, és rövid definícióval, magyarázattal láttam el. Ehhez az irodalomjegyzékben található szakszótárakat használtam fel, olykor szó szerint idézve azok definícióit, magyarázatait.
 
 
A gyakorlatok többsége egyszerű, nem jelenthetnek gondot a csoportos gyakorlatokon. Ugyanakkor saját élményt biztosítanak az általános személyiségfejlesztésben éppúgy, mint a konkrét ápolói munka gyakorlásában és fejlesztésében. Szemléletbeli és módszertani háttérként a személyközpontú szemléletet, illetve módszert használtam, amely tapasztalatom szerint a legkönnyebben és a leghatékonyabban használható az egészség ügyi szakképzésben. Elsajátítása biztosítja a betegközpontú ápolás szemléleti hátterét.
 
Bízom abban, hogy könyvemmel segítségére lehetek az általam mélyen tisztelt szakápolói társadalomnak, valamint az egészségügyi szakasszisztenseknek is, akik munkájukkal elősegítik a legmagasztosabb segítő tevékenységeket, a gyógyítást és az ápolást hivatásukként gyakorló orvosok és ápolók munkáját.


Szerző(k): Boros Mária
ISBN: 963 86605 5 4
Gyártói kód:
Megjelenés: 2006
Kiadó: ETI-ENKKEhhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Az ápolás alapjai
Az ápolás alapjai
Fejlődés, gondozás, táplálás gyermekkorban
Fejlődés, gondozás, táplálás gyermekkorban
Szakmai együttműködés és segítő kapcsolat
Szakmai együttműködés és segítő kapcsolat
Didaktika
Didaktika
A siker kulcsa II. Az egyensúly
A siker kulcsa II. Az egyensúly
Életvezetés
Életvezetés
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.