Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Egészségügy » Személyiségfejlesztés
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, közművelődés, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Vegyipar
 Építészet
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Gazdaság
 Kereskedelem, Logisztika
 Vendéglátás, Idegenforgalom
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Szókratész
 Egyéb
 Újdonságok
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Személyiségfejlesztés
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
Személyiségfejlesztés
Nagyobb kép
Következő termék 
Személyiségfejlesztés
[Cikkszám: szakk_130]

Boros Mária
 
1.690 Ft
 
Személyiségfejlesztés - Add to del.icio.us Személyiségfejlesztés - Add to Digg Személyiségfejlesztés - Add to Yahoo myWeb Személyiségfejlesztés - Add to Spurl Személyiségfejlesztés - Add to furl Személyiségfejlesztés - Add to Ask Személyiségfejlesztés - Add to Squidoo Személyiségfejlesztés - Add to Simpy Személyiségfejlesztés - Add to Reddit Személyiségfejlesztés - Add to ma.gnolia Személyiségfejlesztés - Share with facebook Személyiségfejlesztés - Add to Google Bookmark Személyiségfejlesztés - Tweet This

 

A személyiségfejlesztés szükségességére már évtizedek óta felfigyeltek az ápolásoktatás szakemberei. Szervezett formában való személyiségfejlesztésre azonban csak a Világbanki Program bevezetésekor nyílt lehetőség. A pusztán egy évtizedes múlt és a szisztematikus hatékonyságvizsgálat hiánya csak a közvetlen megfigyelésre enged hagyatkozni. Annak alapján elmondhatjuk, hogy a szakképzés során kommunikációs és önismereti képzésen átesett tanulók önérvényesítőbbek, jobb az empátiás verbalizációjuk, önismeretük fejlettebb és objektívebb, egyszóval pszichológiailag felkészültebbek a hivatásuk gyakorlására. Ennek jelentősége azért nem elhanyagolható, mert a hagyományos szakképzés főleg a szakmai ismeretek képzésére helyezi a hangsúlyt. Ez jellemzi a munkahelyeket is, ahol a fiatal szakembereket fogadják.
 
 
A moduláris formában megjelenő tankönyv szerzőjeként azt a célt tűztem ki, hogy a tananyag egyaránt biztosítsa az önálló és a csoportos személyiségfejlesztés lehetőségét. Az elméleti ismereteken túl nagy hangsúlyt fektettem az önismereti tesztekre, amelyek többsége már ismert az általunk kiképzett trénerek számára. A szükségszerűen használt szakkifejezéseket a könnyű elsajátítás érdekében minden fejezet elején a Fogalomgyűjtemény címszóval kigyűjtöttem, és rövid definícióval, magyarázattal láttam el. Ehhez az irodalomjegyzékben található szakszótárakat használtam fel, olykor szó szerint idézve azok definícióit, magyarázatait.
 
 
A gyakorlatok többsége egyszerű, nem jelenthetnek gondot a csoportos gyakorlatokon. Ugyanakkor saját élményt biztosítanak az általános személyiségfejlesztésben éppúgy, mint a konkrét ápolói munka gyakorlásában és fejlesztésében. Szemléletbeli és módszertani háttérként a személyközpontú szemléletet, illetve módszert használtam, amely tapasztalatom szerint a legkönnyebben és a leghatékonyabban használható az egészség ügyi szakképzésben. Elsajátítása biztosítja a betegközpontú ápolás szemléleti hátterét.
 
Bízom abban, hogy könyvemmel segítségére lehetek az általam mélyen tisztelt szakápolói társadalomnak, valamint az egészségügyi szakasszisztenseknek is, akik munkájukkal elősegítik a legmagasztosabb segítő tevékenységeket, a gyógyítást és az ápolást hivatásukként gyakorló orvosok és ápolók munkáját.


Szerző(k): Boros Mária
ISBN: 963 86605 5 4
Gyártói kód:
Megjelenés: 2006
Kiadó: ETI-ENKKEhhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Személyiség, kommunikáció, etika
Személyiség, kommunikáció, etika
A siker kulcsa II. Az egyensúly
A siker kulcsa II. Az egyensúly
Életvezetés
Életvezetés
A reális énkép szerepe a szociális segítésben
A reális énkép szerepe a szociális segítésben
Mentálhigiéné
Mentálhigiéné
Munkahelyi egészség és biztonság
Munkahelyi egészség és biztonság
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.