SzakkonyvCentrum

Tájékoztatjuk Kedves Vevőinket, hogy a karácsonyi szezon miatt előfordulhatnak kisebb csúszások a kiszállítás határidejében.

Köszönjük megértésüket!

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » 17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció » Virágkötő » A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Famulus könyvesbolt ünnepi nyitva tartás: H-Cs: 8.30-18.00, P: 8.30-12.00.
December 22-től a bolt bezár, végleg megszűnik.
Új átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop, 1052 Budapest, Gerlóczy u. 7., Nyitva tartás: H-P: 10.00-18.00.
  Kategóriák
 01 Egészségügy
 02 Szociális szolgáltatások
 03 Oktatás
 04 Művészet, közművelődés, kommunikáció
 05 Gépészet
 06 Elektrotechnika-elektronika
 08 Vegyipar
 09 Építészet
 11 Faipar
 14 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 15 Közgazdaság
 16 Ügyvitel
 17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
   Gyógynövény kereskedő
   Külkereskedelmi üzletkötő
   Kereskedő, boltvezető
   Kereskedelmi ügyintéző
   Marketing- és reklámügyintéző
   Töltőállomás-kezelő
   Virágkötő
   Bolti eladó
   Logisztikai ügyintéző
 18 Vendéglátás - Idegenforgalom
 19 Egyéb szolgáltatások
 20 Mezőgazdaság
 21 Élelmiszeripar
 Szókratész
 Egyéb
 Újdonságok
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Nagyobb kép
Következő termék 
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
[Cikkszám: KR-88]

Murányi István
 
bolti ár: 3.200 Ft
 
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to del.icio.us A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Digg A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Yahoo myWeb A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Spurl A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to furl A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Ask A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Squidoo A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Simpy A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Reddit A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to ma.gnolia A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Share with facebook A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Google Bookmark A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Tweet This

A tankönyv, a 0001-06 azonosító számú „A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, megszüntetése" követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek elsajátításához nyújt segítséget. Részletesen tartalmazza a modul két tananyagegységének ismeretanyagát.

Az egyes témakörök illeszkednek a „Kereskedő" megnevezésű szakképesítés írásbeli vizsgá­jának (1. vizsgarész) szakmai tartalmához és követelményeihez.

A tankönyv tagolása megfelel a szakmai és vizsgakövetelményekben megfogalmazott szak­mai ismeretek tagolásának, ezzel is segítve az egyes anyagrészek feldolgozását, a szakmai vizsgára való eredményes felkészülést.

A tankönyv első része a „Vállalkozási ismeretek" tananyagegység témaköreinek ismeret­anyagát foglalja össze.

A képzésben résztvevő az első két fejezetben megismerkedhet a vállalkozás céljával, küldeté­sével, érdekeltségével, a vállalkozások csoportosításával, a vállalkozás társadalmi-, gazdasági környezetével és a vállalkozások szervezeti formáival.

A következő fejezet a vállalkozások létrehozásának előkészítésével és az egyes vállalkozási formák alapításának és működtetésének legfontosabb kérdéseivel foglalkozik. A cégbíróságról és a cégbejegyzési eljárásról szóló, illetve a kereskedelmi tevékenység folytatásának szabályait tartalmazó fejezet a vállalkozás létrehozásához szükséges gyakorlati tennivalók elsajátításához nyújt segítséget.

Két fejezetben kerültek összefoglalásra a vállalkozás válsághelyzetével és megszűnésével kapcsolatos tudnivalók.

A tananyagegység záró négy fejezete foglalkozik a kereskedelmi tevékenység tárgyi feltétele­ivel, áru és vagyonvédelmével, valamint a kereskedelmi tevékenység személyi feltételeivel, a munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos munkajogi kérdésekkel, valamint a munkaerő­gazdálkodás elemzésével.

A tankönyv második része a „Vállalkozások gazdálkodása" tananyagegység témaköreinek ismeretanyagát foglalja össze.

A képzésben résztvevő az első fejezetben megismerkedhet a kereskedelmi vállalkozások erő­forrásaival és vagyonával, a vagyon számbavételével és a számviteli törvény szerinti kimuta­tásával.

A második fejezet célja, hogy bemutassa a vállalkozások nyereségképzésének folyamatát, az eredmény keletkezését, szerkezetét és kimutatását.

A következő fejezet, a vállalkozás gazdálkodásának eredményességét alapvetően befolyásoló tényezőkkel kapcsolatos ismeretanyagot követően, a vállalkozás gazdasági, pénzügyi tevé­kenységének elemzési módszereit ismerteti.

A tananyagegységhez kapcsolódó záró két fejezet ahhoz nyújt segítséget, hogy a vállalkozás sikeres legyen. Az eredményes működés záloga a realitásokra épülő üzleti terv, a vállalkozás átgondolt pénzügyi finanszírozása; a pénzügyi forrás lehetőségek maximális kihasználása; a vállalkozás rendelkezésére álló erőforrások hatékony felhasználása.

A tankönyv tartalmának, ismeretanyagának elolvasása, a passzív ismeretbefogadás nem ele­gendő a gyakorlati életben elengedhetetlenül szükséges tudásszint, kompetenciák megszerzé­séhez. A tanulás során törekedjen a szakmai ismeretek olyan mélységű megértésére, hogy munkája során képes legyen azok gyakorlati alkalmazására.


Szerző(k): Murányi István
ISBN: 978-963-637-3
Gyártói kód: KR-88
Megjelenés: 2008
Kiadó: KITEhhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Kis- és középvállalkozások üzletfinanszírozása
Kis- és középvállalkozások üzletfinanszírozása
Feladatgyűjtemény a kereskedelmi vállalkozások gazdálkodás
Feladatgyűjtemény a kereskedelmi vállalkozások gazdálkodás
Üzleti kommunikáció
Üzleti kommunikáció
Bútorok és lakástextíliák áruismerete és eladási gyakorl
Bútorok és lakástextíliák áruismerete és eladási gyakorl
A foglalkoztatás alapjai
A foglalkoztatás alapjai
Élelmiszerek, gyógynövények és vegyi áruk  forgalmazása
Élelmiszerek, gyógynövények és vegyi áruk forgalmazása
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © SzakkonyvCentrum 2018 | Petend kft.