Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Közazdaság » A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Informatika
 Közlekedés
 Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Építőipar
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Közazdaság
   Adó, TB, Munkaügy
   Ügyvitel
   Bank
   Elemzés, ellenőrzés
   Jövedék és vám
   Jogi ismeretek
   Pénzügy
   Számvitel
 Kereskedelem - marketing, Logisztika
 Vendéglátás - turisztika
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Nagyobb kép
Következő termék 
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
[Cikkszám: KR-88]

Murányi István
 
3.200 Ft
 
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to del.icio.us A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Digg A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Yahoo myWeb A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Spurl A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to furl A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Ask A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Squidoo A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Simpy A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Reddit A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to ma.gnolia A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Share with facebook A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Google Bookmark A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Tweet This

A tankönyv, a 0001-06 azonosító számú „A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, megszüntetése" követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek elsajátításához nyújt segítséget. Részletesen tartalmazza a modul két tananyagegységének ismeretanyagát.

Az egyes témakörök illeszkednek a „Kereskedő" megnevezésű szakképesítés írásbeli vizsgá­jának (1. vizsgarész) szakmai tartalmához és követelményeihez.

A tankönyv tagolása megfelel a szakmai és vizsgakövetelményekben megfogalmazott szak­mai ismeretek tagolásának, ezzel is segítve az egyes anyagrészek feldolgozását, a szakmai vizsgára való eredményes felkészülést.

A tankönyv első része a „Vállalkozási ismeretek" tananyagegység témaköreinek ismeret­anyagát foglalja össze.

A képzésben résztvevő az első két fejezetben megismerkedhet a vállalkozás céljával, küldeté­sével, érdekeltségével, a vállalkozások csoportosításával, a vállalkozás társadalmi-, gazdasági környezetével és a vállalkozások szervezeti formáival.

A következő fejezet a vállalkozások létrehozásának előkészítésével és az egyes vállalkozási formák alapításának és működtetésének legfontosabb kérdéseivel foglalkozik. A cégbíróságról és a cégbejegyzési eljárásról szóló, illetve a kereskedelmi tevékenység folytatásának szabályait tartalmazó fejezet a vállalkozás létrehozásához szükséges gyakorlati tennivalók elsajátításához nyújt segítséget.

Két fejezetben kerültek összefoglalásra a vállalkozás válsághelyzetével és megszűnésével kapcsolatos tudnivalók.

A tananyagegység záró négy fejezete foglalkozik a kereskedelmi tevékenység tárgyi feltétele­ivel, áru és vagyonvédelmével, valamint a kereskedelmi tevékenység személyi feltételeivel, a munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos munkajogi kérdésekkel, valamint a munkaerő­gazdálkodás elemzésével.

A tankönyv második része a „Vállalkozások gazdálkodása" tananyagegység témaköreinek ismeretanyagát foglalja össze.

A képzésben résztvevő az első fejezetben megismerkedhet a kereskedelmi vállalkozások erő­forrásaival és vagyonával, a vagyon számbavételével és a számviteli törvény szerinti kimuta­tásával.

A második fejezet célja, hogy bemutassa a vállalkozások nyereségképzésének folyamatát, az eredmény keletkezését, szerkezetét és kimutatását.

A következő fejezet, a vállalkozás gazdálkodásának eredményességét alapvetően befolyásoló tényezőkkel kapcsolatos ismeretanyagot követően, a vállalkozás gazdasági, pénzügyi tevé­kenységének elemzési módszereit ismerteti.

A tananyagegységhez kapcsolódó záró két fejezet ahhoz nyújt segítséget, hogy a vállalkozás sikeres legyen. Az eredményes működés záloga a realitásokra épülő üzleti terv, a vállalkozás átgondolt pénzügyi finanszírozása; a pénzügyi forrás lehetőségek maximális kihasználása; a vállalkozás rendelkezésére álló erőforrások hatékony felhasználása.

A tankönyv tartalmának, ismeretanyagának elolvasása, a passzív ismeretbefogadás nem ele­gendő a gyakorlati életben elengedhetetlenül szükséges tudásszint, kompetenciák megszerzé­séhez. A tanulás során törekedjen a szakmai ismeretek olyan mélységű megértésére, hogy munkája során képes legyen azok gyakorlati alkalmazására.


Szerző(k): Murányi István
ISBN: 978-963-637-3
Gyártói kód: KR-88
Megjelenés: 2008
Kiadó: KIT



Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Bútorok és lakástextíliák áruismerete és eladási gyakorl
Bútorok és lakástextíliák áruismerete és eladási gyakorl
A foglalkoztatás alapjai
A foglalkoztatás alapjai
Élelmiszerek, gyógynövények és vegyi áruk  forgalmazása
Élelmiszerek, gyógynövények és vegyi áruk forgalmazása
Vegyes iparcikk áruk ismerete és forgalmazása
Vegyes iparcikk áruk ismerete és forgalmazása
Pénztárelszámolási ismeretek és gyakorlatok számítógépe
Pénztárelszámolási ismeretek és gyakorlatok számítógépe
Kis- és középvállalkozások üzletfinanszírozása
Kis- és középvállalkozások üzletfinanszírozása
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.