SzakkonyvCentrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » 17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció » Virágkötő » A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
A könyvek személyes átvételi pontja: Famulus könyvesbolt, 1137 Budapest, Újpesti rakpart 5. Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön webáruházunk elérhetőségén, hogy a keresett könyv van-e készleten.
  Kategóriák
 01 Egészségügy
 02 Szociális szolgáltatások
 03 Oktatás
 04 Művészet, közművelődés, kommunikáció
 05 Gépészet
 06 Elektrotechnika-elektronika
 08 Vegyipar
 09 Építészet
 11 Faipar
 14 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 15 Közgazdaság
 16 Ügyvitel
 17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
   Gyógynövény kereskedő
   Külkereskedelmi üzletkötő
   Kereskedő, boltvezető
   Kereskedelmi ügyintéző
   Marketing- és reklámügyintéző
   Töltőállomás-kezelő
   Virágkötő
   Bolti eladó
   Logisztikai ügyintéző
 18 Vendéglátás - Idegenforgalom
 19 Egyéb szolgáltatások
 20 Mezőgazdaság
 21 Élelmiszeripar
 Szókratész
 Egyéb
 Újdonságok
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Nagyobb kép
Következő termék 
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
[Cikkszám: KR-88]

Murányi István
 
bolti ár: 3.200 Ft
 
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to del.icio.us A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Digg A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Yahoo myWeb A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Spurl A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to furl A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Ask A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Squidoo A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Simpy A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Reddit A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to ma.gnolia A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Share with facebook A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Google Bookmark A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Tweet This

A tankönyv, a 0001-06 azonosító számú „A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, megszüntetése" követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek elsajátításához nyújt segítséget. Részletesen tartalmazza a modul két tananyagegységének ismeretanyagát.

Az egyes témakörök illeszkednek a „Kereskedő" megnevezésű szakképesítés írásbeli vizsgá­jának (1. vizsgarész) szakmai tartalmához és követelményeihez.

A tankönyv tagolása megfelel a szakmai és vizsgakövetelményekben megfogalmazott szak­mai ismeretek tagolásának, ezzel is segítve az egyes anyagrészek feldolgozását, a szakmai vizsgára való eredményes felkészülést.

A tankönyv első része a „Vállalkozási ismeretek" tananyagegység témaköreinek ismeret­anyagát foglalja össze.

A képzésben résztvevő az első két fejezetben megismerkedhet a vállalkozás céljával, küldeté­sével, érdekeltségével, a vállalkozások csoportosításával, a vállalkozás társadalmi-, gazdasági környezetével és a vállalkozások szervezeti formáival.

A következő fejezet a vállalkozások létrehozásának előkészítésével és az egyes vállalkozási formák alapításának és működtetésének legfontosabb kérdéseivel foglalkozik. A cégbíróságról és a cégbejegyzési eljárásról szóló, illetve a kereskedelmi tevékenység folytatásának szabályait tartalmazó fejezet a vállalkozás létrehozásához szükséges gyakorlati tennivalók elsajátításához nyújt segítséget.

Két fejezetben kerültek összefoglalásra a vállalkozás válsághelyzetével és megszűnésével kapcsolatos tudnivalók.

A tananyagegység záró négy fejezete foglalkozik a kereskedelmi tevékenység tárgyi feltétele­ivel, áru és vagyonvédelmével, valamint a kereskedelmi tevékenység személyi feltételeivel, a munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos munkajogi kérdésekkel, valamint a munkaerő­gazdálkodás elemzésével.

A tankönyv második része a „Vállalkozások gazdálkodása" tananyagegység témaköreinek ismeretanyagát foglalja össze.

A képzésben résztvevő az első fejezetben megismerkedhet a kereskedelmi vállalkozások erő­forrásaival és vagyonával, a vagyon számbavételével és a számviteli törvény szerinti kimuta­tásával.

A második fejezet célja, hogy bemutassa a vállalkozások nyereségképzésének folyamatát, az eredmény keletkezését, szerkezetét és kimutatását.

A következő fejezet, a vállalkozás gazdálkodásának eredményességét alapvetően befolyásoló tényezőkkel kapcsolatos ismeretanyagot követően, a vállalkozás gazdasági, pénzügyi tevé­kenységének elemzési módszereit ismerteti.

A tananyagegységhez kapcsolódó záró két fejezet ahhoz nyújt segítséget, hogy a vállalkozás sikeres legyen. Az eredményes működés záloga a realitásokra épülő üzleti terv, a vállalkozás átgondolt pénzügyi finanszírozása; a pénzügyi forrás lehetőségek maximális kihasználása; a vállalkozás rendelkezésére álló erőforrások hatékony felhasználása.

A tankönyv tartalmának, ismeretanyagának elolvasása, a passzív ismeretbefogadás nem ele­gendő a gyakorlati életben elengedhetetlenül szükséges tudásszint, kompetenciák megszerzé­séhez. A tanulás során törekedjen a szakmai ismeretek olyan mélységű megértésére, hogy munkája során képes legyen azok gyakorlati alkalmazására.


Szerző(k): Murányi István
ISBN: 978-963-637-3
Gyártói kód: KR-88
Megjelenés: 2008
Kiadó: KITEhhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Bútorok és lakástextíliák áruismerete és eladási gyakorl
Bútorok és lakástextíliák áruismerete és eladási gyakorl
A foglalkoztatás alapjai
A foglalkoztatás alapjai
Élelmiszerek, gyógynövények és vegyi áruk  forgalmazása
Élelmiszerek, gyógynövények és vegyi áruk forgalmazása
Vegyes iparcikk áruk ismerete és forgalmazása
Vegyes iparcikk áruk ismerete és forgalmazása
Pénztárelszámolási ismeretek és gyakorlatok számítógépe
Pénztárelszámolási ismeretek és gyakorlatok számítógépe
Kis- és középvállalkozások üzletfinanszírozása
Kis- és középvállalkozások üzletfinanszírozása
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © SzakkonyvCentrum 2018 | Petend kft.