Szakkönyv Centrum

OKJ Szakkönyv Kereskedőház
szakkönyv, jegyzet minden képzéshez

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » Közazdaság » A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop,
1052 Budapest, Gerlóczy u. 7.,
Nyitva tartás:
H-Cs: 9.00-18.00
P: 9.00-16.00
+36 1 318 8633
  Kategóriák
 Egészségügy
 Informatika
 Közlekedés
 Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
 Szociális szolgáltatások
 Művészet, kommunikáció
 Gépészet
 Elektrotechnika-elektronika
 Építőipar
 Faipar
 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 Közazdaság
   Adó, TB, Munkaügy
   Ügyvitel
   Bank
   Elemzés, ellenőrzés
   Jövedék és vám
   Jogi ismeretek
   Pénzügy
   Számvitel
 Kereskedelem - marketing, Logisztika
 Vendéglátás - turisztika
 Egyéb szolgáltatások
 Mezőgazdaság
 Élelmiszeripar
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
Nagyobb kép
Következő termék 
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése,
[Cikkszám: KR-88]

Murányi István
 
3.200 Ft
 
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to del.icio.us A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Digg A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Yahoo myWeb A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Spurl A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to furl A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Ask A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Squidoo A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Simpy A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Reddit A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to ma.gnolia A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Share with facebook A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Add to Google Bookmark A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, - Tweet This

A tankönyv, a 0001-06 azonosító számú „A vállalkozások alapítása, működtetése, átszer­vezése, megszüntetése" követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek elsajátításához nyújt segítséget. Részletesen tartalmazza a modul két tananyagegységének ismeretanyagát.

Az egyes témakörök illeszkednek a „Kereskedő" megnevezésű szakképesítés írásbeli vizsgá­jának (1. vizsgarész) szakmai tartalmához és követelményeihez.

A tankönyv tagolása megfelel a szakmai és vizsgakövetelményekben megfogalmazott szak­mai ismeretek tagolásának, ezzel is segítve az egyes anyagrészek feldolgozását, a szakmai vizsgára való eredményes felkészülést.

A tankönyv első része a „Vállalkozási ismeretek" tananyagegység témaköreinek ismeret­anyagát foglalja össze.

A képzésben résztvevő az első két fejezetben megismerkedhet a vállalkozás céljával, küldeté­sével, érdekeltségével, a vállalkozások csoportosításával, a vállalkozás társadalmi-, gazdasági környezetével és a vállalkozások szervezeti formáival.

A következő fejezet a vállalkozások létrehozásának előkészítésével és az egyes vállalkozási formák alapításának és működtetésének legfontosabb kérdéseivel foglalkozik. A cégbíróságról és a cégbejegyzési eljárásról szóló, illetve a kereskedelmi tevékenység folytatásának szabályait tartalmazó fejezet a vállalkozás létrehozásához szükséges gyakorlati tennivalók elsajátításához nyújt segítséget.

Két fejezetben kerültek összefoglalásra a vállalkozás válsághelyzetével és megszűnésével kapcsolatos tudnivalók.

A tananyagegység záró négy fejezete foglalkozik a kereskedelmi tevékenység tárgyi feltétele­ivel, áru és vagyonvédelmével, valamint a kereskedelmi tevékenység személyi feltételeivel, a munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos munkajogi kérdésekkel, valamint a munkaerő­gazdálkodás elemzésével.

A tankönyv második része a „Vállalkozások gazdálkodása" tananyagegység témaköreinek ismeretanyagát foglalja össze.

A képzésben résztvevő az első fejezetben megismerkedhet a kereskedelmi vállalkozások erő­forrásaival és vagyonával, a vagyon számbavételével és a számviteli törvény szerinti kimuta­tásával.

A második fejezet célja, hogy bemutassa a vállalkozások nyereségképzésének folyamatát, az eredmény keletkezését, szerkezetét és kimutatását.

A következő fejezet, a vállalkozás gazdálkodásának eredményességét alapvetően befolyásoló tényezőkkel kapcsolatos ismeretanyagot követően, a vállalkozás gazdasági, pénzügyi tevé­kenységének elemzési módszereit ismerteti.

A tananyagegységhez kapcsolódó záró két fejezet ahhoz nyújt segítséget, hogy a vállalkozás sikeres legyen. Az eredményes működés záloga a realitásokra épülő üzleti terv, a vállalkozás átgondolt pénzügyi finanszírozása; a pénzügyi forrás lehetőségek maximális kihasználása; a vállalkozás rendelkezésére álló erőforrások hatékony felhasználása.

A tankönyv tartalmának, ismeretanyagának elolvasása, a passzív ismeretbefogadás nem ele­gendő a gyakorlati életben elengedhetetlenül szükséges tudásszint, kompetenciák megszerzé­séhez. A tanulás során törekedjen a szakmai ismeretek olyan mélységű megértésére, hogy munkája során képes legyen azok gyakorlati alkalmazására.


Szerző(k): Murányi István
ISBN: 978-963-637-3
Gyártói kód: KR-88
Megjelenés: 2008
Kiadó: KITEhhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
Pénztárelszámolási ismeretek és gyakorlatok számítógépe
Pénztárelszámolási ismeretek és gyakorlatok számítógépe
Kis- és középvállalkozások üzletfinanszírozása
Kis- és középvállalkozások üzletfinanszírozása
Feladatgyűjtemény a kereskedelmi vállalkozások gazdálkodás
Feladatgyűjtemény a kereskedelmi vállalkozások gazdálkodás
Üzleti kommunikáció
Üzleti kommunikáció
Bútorok és lakástextíliák áruismerete és eladási gyakorl
Bútorok és lakástextíliák áruismerete és eladási gyakorl
A foglalkoztatás alapjai
A foglalkoztatás alapjai
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © Szakkönyv Centrum 2019 | Petend kft.