SzakkonyvCentrum

Tájékoztatjuk Kedves Vevőinket, hogy a karácsonyi szezon miatt előfordulhatnak kisebb csúszások a kiszállítás határidejében.

Köszönjük megértésüket!

Belépés/regisztráció  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   |  Akciók   |  Új termékek   |  Keresés  |  Kapcsolat  |
  Főoldal » Katalógus » 18 Vendéglátás - Idegenforgalom » Vendéglátó - eladó » Vendéglátó gazdálkodás
Famulus könyvesbolt ünnepi nyitva tartás: H-Cs: 8.30-18.00, P: 8.30-12.00.
December 22-től a bolt bezár, végleg megszűnik.
Új átvételi pontunk 2019. január 8-tól:
Oxford Bookshop, 1052 Budapest, Gerlóczy u. 7., Nyitva tartás: H-P: 10.00-18.00.
  Kategóriák
 01 Egészségügy
 02 Szociális szolgáltatások
 03 Oktatás
 04 Művészet, közművelődés, kommunikáció
 05 Gépészet
 06 Elektrotechnika-elektronika
 08 Vegyipar
 09 Építészet
 11 Faipar
 14 Környezetvédelem-vízgazdálkodás
 15 Közgazdaság
 16 Ügyvitel
 17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
 18 Vendéglátás - Idegenforgalom
   Cukrász
   Idegenvezető
   Pincér
   Protokoll-ügyintéző
   Szakács
   Utazásügyintéző
   Vendéglátó - eladó
 19 Egyéb szolgáltatások
 20 Mezőgazdaság
 21 Élelmiszeripar
 Szókratész
 Egyéb
 Újdonságok
 Főoldal
Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Vendéglátó gazdálkodás
Információk
Szállítási feltételek
Vásárlói tájékoztató
ÁSZF
Rólunk
Vevőszolgálat
Oldaltérkép
Vendéglátó gazdálkodás
Nagyobb kép
Következő termék 
Vendéglátó gazdálkodás
[Cikkszám: KR–402]

Dudásné Baricza Margit - Poós Ferencné
 
bolti ár: 3.650 Ft
 
Vendéglátó gazdálkodás - Add to del.icio.us Vendéglátó gazdálkodás - Add to Digg Vendéglátó gazdálkodás - Add to Yahoo myWeb Vendéglátó gazdálkodás - Add to Spurl Vendéglátó gazdálkodás - Add to furl Vendéglátó gazdálkodás - Add to Ask Vendéglátó gazdálkodás - Add to Squidoo Vendéglátó gazdálkodás - Add to Simpy Vendéglátó gazdálkodás - Add to Reddit Vendéglátó gazdálkodás - Add to ma.gnolia Vendéglátó gazdálkodás - Share with facebook Vendéglátó gazdálkodás - Add to Google Bookmark Vendéglátó gazdálkodás - Tweet This

A tankönyv Vendéglátó gazdálkodás címmel, a 10045-12 Gazdálkodás, valamint a 10053-12 Vendéglátó üzleti gazdálkodás modulok témakörei alapján dolgozza fel a vállalkozásokat érintő gazdálkodási ismereteket, felkészítve ezzel a vendéglátó szakmunkás tanulókat, valamint a vendéglátásszervező-vendéglős képzésben résztvevőket a szakmájuk gyakorlásához szükséges gazdasági ismeretekre. A mű megfelelő alapozó ismereteket nyújt továbbá a gazdálkodás témaköreiben a szakmunkás szakképzésre ráépülő vendéglátó üzletvezető üzleti gazdálkodás ismereteihez is.
 
A könyv első Vendéglátó gazdálkodás részében olyan szükséges ismereteket tárgyal, amelyek nélkülözhetetlenek a vendéglátó szakmunkás (szakács, pincér, cukrász, vendéglátó eladó) valamint a vendéglátásszervező-vendéglős gazdasági alapismereteinek elsajátításához.
 
A második Szakmai számítások részben kifejezetten a vendéglátással kapcsolatos tevékenységek gazdasági számításai kerülnek mutatjuk be.


Tartalomjegyzék
 
Bevezetés
I. Vendéglátó gazdálkodás
1. A gazdálkodás elemei, a piac
1.1. A gazdálkodás alapfogalmai, körfolyamata
1.2. A gazdálkodás piaci környezete
1.3. A gazdálkodás alapegységei, a nemzetgazdaság, a háztartások, a vállalkozások
2. A vendéglátásban jellemző vállalkozási formák
2.1. Vállalkozási formák, típusok
2.2. Vendéglátó vállalkozások alapítása, működtetése
2.3. A vállalkozások válságkezelése, megszűnése, átalakulása
3. Adózási, munkaügyi, készletgazdálkodási ismeretek
3.1. Az adókról általában
3.2. Munkaügyi ismeretek
3.3. Készletgazdálkodási ismeretek
4. Számviteli és ügyviteli alapismeretek
4.1. Számviteli alapismeretek
4.2. Ügyviteli alapismeretek
4.3. Nyomtatványok alkalmazása, kitöltése
5. Finanszírozás / Vagyon- és pénzgazdálkodás
5.1. A vállalkozások vagyona, a vagyon kimutatása
5.3. A fi nanszírozási formák
5.4. Bankrendszer és pénzintézeti kapcsolatok
5.5. Üzleti terv, üzleti beszámoló
II. Szakmai számítások
1. A statisztika alapjai, a viszonyszámok, mérték egységek, átváltások
1.1. Statisztikai alapfogalmak
1.2. Viszonyszámok
1.3. Mértékegységek és átváltások
2. Alapvető vendéglátó szakmai számítások
2.1. Tömegszámítások
2.2. Veszteségszámítások
2.3. Tömeggyarapodási számítások
2.4. Anyaghányad számítás
2.5. Energia- és tápanyagérték számítás
3. Árképzés
3.1. Az árak kialakításának általános szempontjai
3.2. Az árpolitika
3.3. Az árak nagyságát befolyásoló tényezők
3.4. Árképzési módszerek
3.5. A termékek árkialakítása
3.6. Árképzési módszerek a vendéglátásban
3.7. Az árképzés során az általános forgalmi adó (áfa) elszámolása
4. Létszám- és bérgazdálkodás
4.1. Létszámgazdálkodás
4.2. Bérgazdálkodás
5. Bevételelemzés, költség és jövedelmezőség számítás
5.1. A bevétel fogalma, elemzése, általános forgalmiadó-számítás
5.2. Költség fogalma, költséggazdálkodás
5.3. Az eredmény fogalma és kiszámítása
6. Készletgazdálkodás
7. Elszámoltatás
7.1. Raktár elszámoltatása
7.2. Termelés elszámoltatása
7.3. Értékesítés (üzlet) elszámoltatása
7.4. Standolás
Fogalomtár
Irodalomjegyzék
Iratminták
Mellékletek
 

Szerző(k): Dudásné Baricza Margit - Poós Ferencné
ISBN: 978-963-637-3
Gyártói kód: KR-402
Megjelenés: 2013
Kiadó: KIT
Bővebb infromáció a termék gyártói honlapján.



Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták még
MAG - Modern Alap Gasztronómia
MAG - Modern Alap Gasztronómia
Felszolgáló szakmai ismeretek - Vendéglátás, terítés, sze
Felszolgáló szakmai ismeretek - Vendéglátás, terítés, sze
A gasztronómia története
A gasztronómia története
Korszerű ételkészítési ismeretek
Korszerű ételkészítési ismeretek
Gazdálkodás a vendéglátásban
Gazdálkodás a vendéglátásban
10045-12 Gazdálkodás - Vendéglátó gazdálkodás
10045-12 Gazdálkodás - Vendéglátó gazdálkodás
 
 
Nagy MachinátorPADAKühne
  © SzakkonyvCentrum 2018 | Petend kft.