Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Gondozási alapismeretek

-50%
Gondozási alapismeretek
1 990 Ft
Akció: 1 000 Ft
Kezdete: 2020.09.11   A készlet erejéig!

Mi emberek kétség kívül a legbonyolultabb szervezet vagyunk a Földön.


Bár felépítésünk megegyezik, mégis mindannyian egyéniségek vagyunk, minden ember egy külön világ. A születésünk és a halálunk között eltelt idő voltaképpen nem más, mint a fizikai, érzelmi és értelmi fejlődésnek olyan soha meg nem szűnő folyamata, amely az anyaméhben veszi kezdetét, és életünk utolsó percéig tart.


Az emberi növekedés és fejlődés ma is ámulatba ejti a tudósokat: filozófusokat, pszichológusokat, nevelőket.


A fejlődésről több szakember is dolgozott ki tudományos elméletet, mégis vannak a mai napig megválaszolatlan kérdések.


Arra, hogy bizonyos változások miért következnek be a fejlődésben, és az ember bonyolult személyisége hogyan alakul ki, még nem sikerült teljes biztonsággal választ adni.


Ilyen kérdés az öregedés folyamata is.


Napjaink talán legvitatottabb kérdése az is, hogy az ember milyen mértékben környezete terméke, és mennyiben határozza meg sorsát az a tény, hogy élete lényegében két génkészlet összekapcsolódásával veszi kezdetét. Annyi bizonyos, hogy a fogamzás pillanatával olyan láncolat lendül mozgásba, amely szakadatlanul folytatódik az élet utolsó pillanatáig.


A felnőtt ember személyisége is folyamatosan fejlődik, de a legszembetűnőbb változások a csecsemő- és gyermekkorban történnek. Ezért meghatározó, hogy a gyermek milyen családba, majd milyen intézményrendszerbe kerül, és ott milyen hatások érik őt. A nevelés mellett az egyes korosztályok gondozása, ápolása is fontos ismereteket kíván tőlünk. Nem mindegy, hogy milyen korú, milyen személyiségű, milyen kulturáltságú az egyén, aki gondozásra, ellátásra szorul. Könyvünkben ehhez próbálunk segítséget nyújtani.

 • Cím
  Gondozási alapismeretek
  Alcím
  A Szakiskola 9.-10. évfolyama számára
  Szerző
  Dr. Bartusné Szabó Eleonóra - Lipienné Krémer Ibolya
  Kiadó
  NSZI
  Kiadási év
  2008