Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Környezetpedagógia

-50%
Környezetpedagógia
2 500 Ft
Akció: 1 250 Ft
Kezdete: 2020.02.13   A készlet erejéig!

"A szerző munkájának eredményeként olyan kézikönyv született, amely jól használható a hazai felsőoktatásban, különös tekintettel a tanárképzésre és a tanártovábbképzésre. A kötet sajátossága, hogy a környezeti nevelést többféle szemszögből próbálja megvilágítani, így ökofilozófiai, környezetszociológiai, környezetpszichológiai és környezetpedagógiai oldalról . . .

Ezzel a céllal azt kívánja elérni, hogy a környezeti nevelés területét komplexen közelítse meg, hangsúlyt adva a társadalmi aspektusoknak, hogy a természettudományok oldalára billent egyensúlyt megpróbálja visszaállítani. Ezzel hozzájárul a környezeti nevelés összetett kapcsolatrendszerének teljesebb bemutatásához.A kötet tartalmának elrendezése a kitűzött célhoz igazodik. A bevezetést követő fejezetekben az ember természeti, technikai, társadalmi környezetének lényegét próbálja bemutatni. Ez rendkívül fontos, hiszen ma, amikor a hazai környezeti nevelés paradigmaváltásáról beszélünk, látnunk kell, hogy a környezetvédelem önmagában nem képes megoldani a problémákat, ui. a környezeti, társadalmi és gazdasági igényeknek harmóniában kell lenniük...

Általánosságban elmondható, hogy a könyv alkalmas mind a természettudományos, mind a humán felkészültségű pedagógusjelöltek, illetve gyakorló pedagógusok, de akár más szakemberek környezetpedagógiai ismereteinek bővítésére." (dr. Kiss Ferenc) 

 • Cím
  Környezetpedagógia
  Alcím
  Bevezetés a környezeti nevelés pedagógiai és társadalmi kérdéseibe
  Szerző
  Dr. Lükő István
  Kiadó
  Nemzeti Tankönyvkiadó
  ISBN
  9789631933765
  Kiadási év
  2003