Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


A gasztroenterológia története

A gasztroenterológia története
4 200 Ft

Az orvoslás önálló, sajátos arculattal rendelkező területe az egyetemes tudománynak, és szerves része az általános kultúrtörténetnek.

  • Az orvostudományok története napjainkban egyre népszerűbbé váló tudományág, ám a szakkönyvekből sajnálatosan hiányoznak az adott szakterületre vonatkozó történeti adatok. Ezt a hiányt pótolja a gasztroenterológia tekintetében ez a kötet, melyben a fejezetek tartalma az alaptudományoktól az alkalmazott medicina és a terápia felé halad. A történeti szemlélet biztosítja a különböző szakágak korszakainak, kiemelkedő személyiségeinek egységes és konzekvens felfogáson alapuló bemutatását. A tájékozódást 123 kép segíti, melyek hazai könyvek, által ritkán közölt illusztrációk; ezeken számos olyan részlet található, mely megvilágítja és kifejezi a szavakkal nehézkesen magyarázható fogalmakat, folyamatokat, hasznos információkhoz juttatva az olvasót. A könyv a Medicina Könyvkiadó igényes, nagy ívű orvostörténeti sorozatának a tagja.

    Tartalom

    • Anatómia, szövettan    
    • Patológia    
    • Élettan, kórélettan    
    • Gastrointestinalis hormonok    
    • Endoszkópia    
    • Radiológia    
    • Az ultrahang-diagnosztika története    
    • Mágneses rezonancia    
    • Izotópdiagnosztika    
    • Hepatológia    
    • Pancreatológia    
    • Gasztroenterológiai sebészet    
    • Helicobacter pylori    
    • Proktológia    
    • Gastrointestinalis farmakológia    
  • Cím
    A gasztroenterológia története
    Szerző
    Buzás György Miklós
    Kiadó
    Medicina Könyvkiadó
    ISBN
    9789632262796
    Kiadási év
    2010