Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


A pszichiátria magyar kézikönyve (6. kiadás)

A pszichiátria magyar kézikönyve (6. kiadás)
22 600 Ft

Hagyományainkhoz híven a hazai szakmai közösség kiemelkedő klinikusai és elméleti szakemberei garantálják az egyes fejezetek minőségét, naprakész megújulását.

 • Amellett, hogy a szerzők frissítették, nem egyszer újraírták a korábbi fejezeteiket, a kötet új területekkel is bővült. A nemzetközi trendeknek megfelelően, a magyar gyakorlatban is megjelenő terápiás módszerek, mint a mindfulness, az EMDR és a transzkraniális mágneses stimuláció önálló fejezetet kapott a könyvünkben. A nemzetközi klasszifikációs rendszerek újításaival, valamint a közelmúltban megjelent új pszichotróp gyógyszerekkel is foglalkozunk az idevonatkozó fejezetekben.

  A pszichiátria szerteágazó területeit egyetlen könyvben hiánytalanul bemutatni nem könnyű feladat, és az évek során egyre nagyobb kihívásnak bizonyul a dinamikusan bővülő tudományos ismeretek, illetve farmakológiai és módszertani fejlesztéseknek köszönhetően.

  Könyvünkben mind a hazai, mind pedig a nemzetközi kutatási eredményeket figyelembe véve, mértéktartó, de korszerű és hiteles ismereteket szeretnénk nyújtani az olvasó számára az akut ellátástól a rehabilitáción és gondozáson keresztül a pszichoterápiákig; a betegvizsgálattól a laborvizsgálatokon át a diagnosztikáig; a pszichofarmakológiai alapismeretektől az eszközös intervenciókig; a molekuláris biológiai ismeretektől az elméleti modellekig. Bízunk benne, hogy könyvünk hasznos segítséget jelent abban, hogy az ismeretek alkalmazható tudássá válhassanak.

 • Cím
  A pszichiátria magyar kézikönyve (6. kiadás)
  Szerkesztő
  Németh Attila – Füredi János – Lazáry Judit – Somlai Zsuzsanna
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632267715
  Kiadási év
  2020