Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Akaratlagos figyelem, Biztos egyensúly, Csodálatos összhang

Akaratlagos figyelem, Biztos egyensúly, Csodálatos összhang
4 400 Ft

Az „Akaratlagos figyelem, Biztos egyensúly, Csodálatos összhang – A sikeres tanulás ABC-je” című könyv hozzáértő, átfogó és forradalmian új eszköz a tanulási nehézségek és a kísérő magatartási rendellenességek problémaköréhez…

 • „Sally Goddard Blythe… úttörő munkával gyakorlatban használható és hatékony módszert fejlesztett ki a gyermekek és tanáraik segítésére azzal, hogy megvilágította a tökéletes mozgáshoz szükséges „fejlődési szintet”, és felszabadította a gondolkodást és a képzeletet a reflexes megszokottság korlátaitól.”

  Colwyn Trevarthen, FRSE, Professor Emeritus of Child Psychology and Psychobiology, Departmentof Psychology, The University of Edinburgh

  Az „Akaratlagos figyelem, Biztos egyensúly, Csodálatos összhang – A sikeres tanulás ABC-je” című könyvében Sally Goddard Blythe a tanulás fizikai alapjait kutatja. Megvilágítja a korai reflexek szerepét, azok funkcióit a korai fejlődésben, és hátramaradásuk esetén hatásaikat a tanulásra és a magatartásra. Vizsgálja azokat a lehetséges effektusokat is, amelyeket ezek a korai reflexek az élet későbbi időszakában a fejlődés más aspektusaira fejtenek ki, például a testtartásra, az egyensúlyra, a motoros képességekre, valamint a stressz és a szorongás iránti fogékonyságra.

  Az „Akaratlagos figyelem, Biztos egyensúly, Csodálatos összhang – A sikeres tanulás ABC-je” című könyv ismerteti:

  – a szakterület releváns irodalmát;

  – a vesztibuláris-kisagyi elmélet eredeteit;

  – a Neurofiziológiai Pszichológiai Intézet fejlesztési tesztsorozatát és e kérdőív alkalmazásának és értékelésének magyarázatát;

  – egy fejezetet Dr. Peter Blythe tollából, amelyben áttekinti a Neurofiziológiai Pszichológiai Intézet módszerének fejlődéstörténetét.

  Az „Akaratlagos figyelem, Biztos egyensúly, Csodálatos összhang – A sikeres tanulás ABC-je” naprakész kéziköny, amely a specifikus magatartási problémák eredetének új értelmezését nyújtja az oktatásban dolgozó és a gyermekek fejlődésével foglalkozó szakemberek számára.

  Sally Goddard Blythe a Neurofiziológiai Pszichológiai Intézet (Chester) igazgatója. Az Intézet a specifikus tanulási nehézségekkel, tériszonnyal (agorafóbia) és pánikbetegséggel küzdő gyermekeknél és felnőtteknél alkalmazott fejlesztő módszerek értékelésére és irányítására specializálódott. Több, széles körben elismert könyv szerzője, beleértve a „Reflexek, tanulás és viselkedés” (2002, magyarul 2006-ban jelent meg), „A kiegyensúlyozott gyermek” (2005, magyarul 2009-ben jelent meg) és a „What Babies and Children Really Need” (2008) című könyveket.

 • Cím
  Akaratlagos figyelem, Biztos egyensúly, Csodálatos összhang
  Alcím
  A sikeres tanulás ABC-je
  Szerző
  Sally Goddard-Blythe
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632264936
  Kiadási év
  2014