Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Banktan

Banktan
4 000 Ft
A „Banktan” című könyv a főiskolai és egyetemi intézményekben tanuló, ezen belül különösen a BA képzés és a felsőfokú szakképzés hallgatói számára íródott. A könyv ajánlható még azoknak, akik szakterületük vagy érdeklődési körük szerint foglalkoznak a banküzem valamely területével.
A könyv bemutatja a banküzemi működés keretein belül a hitelintézetek alapításának és működésének felügyeleti szempontból is értékelhető feltételrendszerét, a prudens működés alapelveit ismerteti. Külön foglalkozik a banki szervezettel és hatáskörökkel, illetve a banküzem működési kockázatával és ennek kezelésével. A szerző a műben áttekinti a hitelintézetek által végezhető passzív, aktív és semleges bankügyleteket. Ezeknek a fejezeteknek a tartalma kevésbé az ügyletek bemutatása, mint inkább annak a magyarázata:
 • miként valósul meg a banki forrásszerzés,
 • milyen feltételekkel vállal a hitelintézet kötelezettséget és utána milyen követeléskezelési technikákat alkalmaz, továbbá
 • hogyan bonyolítja a gazdaság fizetési forgalmának jelentős részét, és végül
 • milyen típusú vagyonkezelést végez.
Foglalkozik azokkal a sajátosságokkal, amelyek a hitelintézeti szolgáltatások szűkebb körét kínáló szakosított és szövetkezeti hitelintézetek működését és szolgáltatói szerepét jellemzik. A könyv utolsó részében kapot helyet a fogalomtár.
 • Cím
  Banktan
  Szerző
  Dr. Sági Judit
  Kiadó
  Saldo
  ISBN
  978 963 638 235 3
  Kiadási év
  2007