Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Bérszámfejtés kottája 2023

Bérszámfejtés kottája 2023
7 500 Ft

A jövedelemszerzés módjától és formájától függően és és más közterhek kapcsolódnak az egyes kifizetésekhez, juttatási formákhoz. Az adó- és járulékfizetési kötelezettségeket fő szabály szerint a kifizetőnek kell a jövedelem összege után megfizetni vagy a kifizetésből levonni, míg egyesesetekben a juttatás összege után – például kifizető hiányában – a magánszemélynek keletkezik közteherfizetési kötelezettsége.

A kiadványt azoknak a szakembereknek ajánljuk, akik munkájuk során a munkavállalók, a magánszemélyek részére történő juttatások számfejtésével, elszámolásával foglalkoznak. Sokszor gondot okoz a jogszabályok sokaságában, annak bonyolult szabályozásában egy-egy kifizetés, juttatás jogcímének – és ebből kifolyólag az adó- és járulékkötelezettségének – pontos meghatározása.

Az egyes jövedelmek jogcímeinél, és azok közteherfizetési kötelezettségeinél a kiadvány nyomdába adásáig, azaz 2023. január 20-áig kihirdetett jogszabályokat vették figyelembe.

A jogszabályok évről évre történő változásai következtében nem kis gondot okoz annak követése, hogy az egyes juttatások milyen adó-, járulék, illetve közteherfizetési kötelezettséggel járnak együtt. A vállalkozási tevékenységet folytatóknál fontos annak ismerete is, hogy az egyes kifizetések, juttatások hogyan vehetők figyelembe a társasági adó alapjánál, a vállalkozási személyi jövedelemadó alapjánál, illetve a kisvállalati adó alapjánál.

A táblázatok figyelemfelhívó jelleggel tartalmazzák a konkrét jogszabályi környezetben, részletes szabályozás ismeretében az adott juttatás, kifizetés adó-, járulék- és egyéb közteher-kötelezettségét.

A kiadvány összeállításánál egy-egy juttatáshoz, kifizetéshez kapcsolódóan megtalálhatóak a kifizetőt (munkáltatót) és a magánszemélyt terhelő kötelezettségek.

A közteherfizetési kötelezettségeket tartalmazó táblázatok mellett fontosnak tartottuk a különböző munkarendekhez kapcsolódó speciális munkaidőbeosztási és pótlékfizetési kötelezettségek szabályainak rendszerbe foglalását is.

A Bérszámfejtés kottája 2023 kiadványban helyet kapott a különböző ellátások melletti munkavégzés lehetőségének, korlátainak bemutatása is.

 

 • Cím
  Bérszámfejtés kottája 2023
  Szerző
  Kökényesiné Pintér Ilona, Dedákné Németh Margit
  Kiadó
  Saldo
  ISBN
  978 963 638 605 4
  Kiadási év
  2023