Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Elméleti és gyakorlati fizioterápia

Elméleti és gyakorlati fizioterápia
4 100 Ft

A könyv témája több szempontból is aktuális, a fizioterápia iránti érdeklődés az utóbbi időben jelentősen megnőtt. Növekszik azoknak az idős embereknek a száma, akik a fizioterápiás kezeléseket leginkább igénybe veszik. Egyre többen választják a természetes gyógymódokat, így mind nagyobb szükség lesz a fizioterápiára.


A könyv felépítése követi a fizioterápia hagyományos felosztását, megtalálható benne az elektro-, foto-, mechano-, hidro-, balneo-, termo- és klímaterápia, az inhalációs kezelések, valamint a masszőrképzés számára különösen fontos aromaterápia. Az elméleti ismereteken túl nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati megvalósításra, lépésről lépésre leírja a gyakoribb kezelések vagy elektrodiagnosztikai vizsgálatok menetét, és ezeket jól értelmezhető ábrákkal egészít ki.


A szerző az anyag formátumának kialakításánál, tagolásánál felhasználta az elmúlt, több mint két évtizedes tanítási tapasztalatait annak érdekében, hogy a tananyagot minél könnyebben tanulhatóvá tegye. A szöveg elrendezése, a fontos fogalmak, kulcsszavak kiemelése, felsorolások, táblázatokba rendezés mind a tanulást segítik, így a könyv hatékony segítője lehet a tanulóknak a fizioterápiás ismeretek elsajátításában.


A kiadvány jó szívvel ajánlható a fizioterápiás szakasszisztens, valamint a masszőrképzésben résztvevő tanulóknak, de jó szolgálatot tehet az ápoló, rehabilitációs tevékenység terapeuta és a gyógytornász tanulók körében is. Emellett haszonnal forgathatják azok, a már régebb óta a szakmában tevékenykedő szakemberek is, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, ill. felfrissíteni.


A könyv az alőző kiadáshoz képest kibővült néhány fejezettel, mint például wellness-kezelések, lökéshullám-terápia.

 • Cím
  Elméleti és gyakorlati fizioterápia
  Szerző
  Diricziné Barna Gyöngyi
  Kiadó
  Kádix
  Kiadási év
  2018