Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Erőszakmentes kommunikáció - Gyakorlati kézikönyv

Erőszakmentes kommunikáció - Gyakorlati kézikönyv
5 900 Ft

Praktikus EMK-gyakorlókönyv kezdőknek és haladóknak

 • Gyakorlati alkalmazásra szánt, az életből vett tapasztalatok alapján készült könyv, amely humoros példákon keresztül nyújt hasznosítható segítséget a hétköznapokban, a Marshall B. Rosenberg-féle Erőszakmentes kommunikációhoz (EMK). Akik egyedül vágnak bele a téma tanulásába, azok is könnyedén és szellemes módon sajátíthatják el az EMK eszközrendszerét az egyszerű és érthető feladatokon keresztül, mint például:

  • hogyan tegyük szóvá aktívan és őszintén a bennünket zavaró dolgokat négy lépésben?
  • hogyan fogalmazzunk meg világos kéréseket ahelyett, hogy követelésekkel állnánk elő?
  • hogyan kezeljük és hasznosítsuk saját magunk számára a kritikát, szemrehányásokat és a hibáztatásokat?
  • hogyan fejezzük ki maradéktalanul haragunkat ahelyett, hogy hagynánk, hogy némán fejtse ki hatását?

  Hogyan a legcélszerűbb ezt a könyvet használni?

  Ha ön most kezdi a folyamatot, vagy akár alapjaitól kezdve szeretné feldolgozni az EMK témakörét, a szerző azt ajánlja, hogy kövesse az időrendi sorrendet. A fejezetek egymásra épülnek, és minden fejezet rengeteg gyakorlati feladatot tartalmaz az EMK mindenkori alkalmazási területén. Ha ön már haladó, és az egyes témákkal részletesebben szeretne megismerkedni, akkor kiemelheti a leghangsúlyosabb tartalmi elemeket, hiszen minden fejezet önmagában is egy-egy egységet alkot. A gyakorlatok mindegyike alkalmas arra, hogy autodidakta módon végezzék.

  Minden egység végén található a Piactér. Itt részletes javaslatok vannak arra vonatkozóan, hogyan lehet a mindennapi életbe átültetni a tanultakat egy héten keresztül. Kipróbáljuk, feldolgozzuk és beépítjük. A tapasztalatok megőrzéséhez nagyon hasznos minden élethelyzetben egy EMK-jegyzetfüzet. A Piactér egy 14 hetes programként használható, mely által napról napra egyre biztosabbak lehetünk a gyakorlati képességeinkben. Ehhez a szerző azt javasolja, hogy minden nap azonos időben szánjunk rá 15-30 percet. Ne lépjük át ezt az időkeretet, így jó esélyünk lesz arra, hogy a feladatok elvégzésében hosszabb időtávon motiváltak maradjunk. A Piactér olyan csoportok számára is használható, akik hosszabb időn keresztül rendszeresen találkoznak, és mindeközben elég idejük van arra, hogy megszerezzék a javasolt tapasztalatokat.

  A „Piactér” után következnek az információk csoportokkal való feldolgozás esetére. Itt csoportos gyakorlatok találhatóak az egyes témákhoz, szemináriumokon és gyakorló csoportokban való feldolgozáshoz. A súlypont a kommunikatív, élményorientált gyakorlatokon van, annak érdekében, hogy az EMK-kommunikáció a gyakorló környezetben is megtapasztalható legyen.

  A szerző rengeteg gyakorlatot mutat be, a legkülönbözőbb csoportok számára a legkülönbözőbb helyzetekben. Így ön is kiválaszthatja a saját célcsoportja számára legmegfelelőbbeket.

  A fejezetek legvégén találhatóak a szerző megoldási javaslatai a fejezet gyakorlataihoz. Ezeket tekintsék javaslatoknak, mert az élő kommunikációban legtöbbször többféle megoldás kínálkozik arra, hogy kifejezzünk valamit.

   

 • Cím
  Erőszakmentes kommunikáció - Gyakorlati kézikönyv
  Alcím
  Tréninggyakorlatok egyéni és csoportos munkához
  Szerző
  Ingrid Holler
  Kiadó
  Z-Press Kiadó
  ISBN
  9789639493971
  Kiadási év
  2019