Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Forgácsolási eljárások

Forgácsolási eljárások
3 490 Ft

A gépész szakmák számára készített tankönyv három alapvető fejezetre, a forgácsolás elméletének és a forgácsolás technikájának leírására, valamint a forgácsolás technológiai adatainak meghatározására osztható.

A forgácsolás elmélete fejezet röviden ismerteti a forgácsolás fogalmát, a forgácsképződés folyamatát és a forgács jellemzőit, az anyagok forgácsolhatóságát, ill. a forgácsoló szerszámok élgeometriáját, valamint a forgácsoló erő és teljesítmény fogalmát. A fejezet tárgyalja még a szerszámanyagokat, a szerszámok kopását és élettartamát, a forgácsolás közben keletkező hő nagyságát és a hűtés módszereit, ill. a hűtő- és kenőanyagokat.


A forgácsolás technikájával foglalkozó fejezet szisztematikusan áttekinti az egyes forgácsolási eljárások (kézi forgácsolási műveletek, esztergálás, fúrás, gyalulás és vésés, üregelés, marás, fűrészelés, abrazív megmunkálási eljárások, menet- és fogmegmunkálási eljárások) menetét és eszközeit, majd röviden kitér a speciális forgácsolási eljárásokra (ultrahangos és szikraforgácsolás stb.).


A könyv záró fejezete az egyes eljárások technológiai adatait és azok meghatározási módját ismerteti.

 • Cím
  Forgácsolási eljárások
  Szerző
  Ducsai János
  Kiadó
  Műszaki Könyvkiadó
  Kiadói kód
  TM-21016
  ISBN
  9789632750828
  Kiadási év
  2014