Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Forgácsoló eljárások tervezése

Forgácsoló eljárások tervezése
5 080 Ft

A tankönyv a négy könyvből álló tananyagcsomag része, amely tananyagcsomag végigviszi azokat az elméleti és gyakorlati kérdéseket, amelyekkel a gépgyártástechnológus találkozik. A tananyagcsomag ennek megfelelően az előgyártmányok és a képlékeny alakítások tervezésével, az alkatrészgyártás forgácsolási szakaszával, majd a szerelés különböző eljárásaival foglalkozik. A negyedik tankönyv egy példán keresztül összefoglalva mutatja be a gyártástervezés bonyolult és felelősségteljes feladatát.


A forgácsolási eljárások az alkatrész gyártási folyamatában a leggyakoribb megmunkálási módszerek. Noha gyakran költségesebb, mint például egy képlékeny alakítási művelet, mégsem mellőzhető, hiszen a forgácsolással előállítható méretpontosság és felületminőség gépipari méretekben és mennyiségben készülő alkatrészeken más eljárással csak ritkán pótolható. A gépgyártás-technológus technikus tehát munkája során gyakran találkozik olyan feladattal, amikor a forgácsolási eljárások közül kell választania az alkatrész gyártástervezésének valamelyik szakaszában, műveletében.

A tankönyv a 108/4.1/276-06 Forgácsoló eljárások tervezése tananyagelemhez készült.

A gépgyártás-technológus technikus munkájához sokrétű számítási feladatok elvégzése tartozik. Leggyakoribb a forgácsolási adatok, például a forgácsolási sebesség, fordulatszám, forgácsolás teljesítményigénye stb. A gyártástechnológusi szemlélet kialakulását tankönyvben részletesen kidolgozott mintafeladatok segítik.


A tankönyv szorosan épít az NS 108 027606 001-3 jelű Műszaki táblázatok című tankönyvre, amelynek anyaga nem csak a tanulmányok során, hanem a vizsgán és az életben is hasznosítható.

 • Cím
  Forgácsoló eljárások tervezése
  Szerző
  Zsidai László – Kakuk Gyula – Kári-Horváth Attila – Szakál Zoltán
  Kiadó
  NSZFH
  Kiadói kód
  NS-1080276-06003-7
  ISBN
  9789632640006
  Kiadási év
  2010