Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Francia-magyar szaknyelvi szótár

Francia-magyar szaknyelvi szótár
4 800 Ft

A szótár a legfontosabb szakmai szókincset tartalmazza a kereskedelem, a turizmus és a vendéglátás területén dolgozók számára. A szótár tematikailag 2 egységből áll: egyrészt a szakmai témakörök szerint csoportosított francia-magyar, illetve a magyar-francia szakszókincsből, ahol a szavak és a kifejezések az adott témakörön belül ábécérendben találhatók. Másrészt a dialógusokból, szituációs párbeszédekből, amelyek a teljesség igénye nélkül kontextusban mutatják be a szavak egy részét.


Míg a kereskedelem területén átfogó, minden árucikk-kategóriára kiterjedő szóanyag került összeállítására, addig a turizmus és az idegenforgalom részekben a hangsúly a gyakorlati jellegű szókincsre került, a hazai viszonyokhoz igazítva. Így kerültek a szótárba a legismertebb magyaros ételnevek. A vendéglátással foglalkozó diákok figyelmébe ajánljuk a kereskedelmi részből az élelmiszerek és a konyhafelszerelés fejezeteit, az idegenforgalmat tanulók számára pedig a lakberendezés fejezet szókincse lehet hasznos.


A szótárt sikeresen használhatják a kereskedelem, a turizmus és a vendéglátás gyakorlati szakemberei, valamint a szakmai képzésben részt vevő diákok. A szótár elsősorban alap- és középfokú szakmai nyelvvizsgára felkészítő segédanyag.

 • Cím
  Francia-magyar szaknyelvi szótár
  Szerző
  Juhász Delphin - Juhász Szilárd
  Kiadó
  KIT
  Kiadói kód
  KR-613
  ISBN
  9636371520
  Kiadási év
  2002