Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Iratkészítés számítógépen III.

Iratkészítés számítógépen III.
3 890 Ft

A tankönyv az ügyintéző, valamint ügyviteli munkakör betöltéséhez szükséges iratkészítési ismeretek, készségek elsajátítására alkalmas. Egyidejűleg a 11. és 12. évfolyam Ügyviteli alapismeretek szakközépiskolai középszintű és az emelt szintű írásbeli érettségi felkészülésre szolgál.

 

A szerzők tananyagelem-kiválasztása és -feldolgozása feladatkompetencia alapú. A fenti tananyagelemek egymással szorosan összefüggő munkahelyi feladatsor végrehajtására készítenek fel. Felvethetjük ennek kapcsán, miért nem része a tankönyvnek az informatikai szakmai készségek kialakítása. Ennek oka, hogy az informatika oktatás a számítástechnika tantárgy keretében, informatika tanár irányításával történik. A tananyagismétlődést elkerülendő, jelen tankönyvben az elsajátított informatikai szakmai készségek magas szintű alkalmazására kerül sor.

 

A szerzők törekednek arra is, hogy fejlesszék a diákok módszerkompetenciáit (pl. az ismeretek helyénvaló alkalmazását, az önellenőrzés rutinná válását, a figyelem-összpontosítást), és a személyes kompetenciáit (pontosságra törekvés, az ujjak mozgáskoordinációjának javítása), melyek a munkavégzésben segítik majd őket.

 

A munkahelyi elvárásnak megfelelően a diákok képessé válnak a diktálás utáni adatbevitelre, a korrektúrázásra, megismerkednek az iratkészítési, levelezési és dokumentumkészítési ismeretekkel, először részfeladatokat, majd igényes iratokat készítenek, felhasználva számítástechnikai, nyelvhelyességi, gépírási és levelezési ismereteiket, készségeiket. A fokozatosság elvének betartásával az egyszerű másolási feladattól jutnak el az önálló iratfogalmazásig és igényes formázásig. 

 • Cím
  Iratkészítés számítógépen III
  Szerző
  Forrai Sándorné - Halász Géza - S.Forrai Rege - Dr. Sille István
  Kiadó
  Forrai
  Kiadói kód
  FA-202
  Kiadási év
  2013