Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Könyvvezetés és Beszámolókészítés 2023.

Könyvvezetés és Beszámolókészítés 2023.
8 295 Ft

13. ÁTDOLGOZOTT KIADÁS

 

A könyv hétköznapi nyelvezetével, részletes és körültekintő magyarázataival, kidolgozott példáival és esettanulmányaival, a szakmai igényesség mentén készített rendszerezéseivel és a jól átgondolt ábráival segít eligazodni a számvitel sokszor eltúlzottan szövevényesnek gondolt útvesztőjében.

 

A kidolgozott példákban és esettanulmányokban a gazdasági események könyvelését a főkönyvi számlák „egy lehetséges számlatükör szerinti" számlaszámának és a főkönyvi számla megnevezésének feltüntetésével közöltük, ezáltal minden gazdasági esemény könyvelése esetében az érintett mérleg-, illetve eredménykimutatás sor is jól beazonosítható. A főkönyvi számlák elnevezése az éves beszámoló mérlegének és eredménykimutatásának egyes sorai figyelembe vételével történt.

 

A majd 600 oldalas kiadvány nemcsak a vizsgára készülők, de a gyakorló szakemberek körében is méltán népszerű, hisz a fogalomhatározási rész után több száz oldalnyi levezetett könyvelési tétellel, esettanulmánnyal mutatja be az egyes mérlegcsoportok számvitelét.

 

A könyv utolsó harmada a beszámoló összeállítását és a vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzet elemzését taglalja szintén számos példán keresztül. A kötet végén a sajátos beszámolási kötelezettségek és a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló is helyt kapott.

 • Cím
  Könyvvezetés és Beszámolókészítés 12. bővített kiadás
  Alcím
  Könyvviteli ismeretek, Pénzügyi számvitel a mérlegképes könyvelői képzés számvitel követelménymodulokhoz
  Szerző
  dr.Siklósi Ágnes - dr. Sisa Krisztina - dr. Veress Attila
  Kiadó
  Saldo
  ISBN
  9789636386047
  Kiadási év
  2023