Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Korszerű ételkészítési ismeretek

Korszerű ételkészítési ismeretek
6 900 Ft

A Kiadó és a Szerző koncepciója szerint az új, 1 kötetes, Korszerű ételkészítési ismeretek címmel, 2016 végén tankönyvvé nyilvánított mű nem egyszerűen a korábbi, 2 kötetben megjelent tankönyv átdolgozott változata.

 

Az „újragondolás” elsődleges indoka az a törekvés volt, hogy a tankönyv második kiadása úgy tegyen eleget az aktuális kerettantervekben előírt szakmai követelményeknek, elvárásoknak, hogy egyben feleljen meg napjaink gasztronómiai kihívásainak, trendjeinek is.

 

Az előző, 2 kötetben megjelent - Korszerű ételkészítési ismeretek I.-II. - tankönyv tananyaga a korábbi, moduláris rendszerű kerettantervi tartalmakra, és az akkori vizsgakövetelményeknek megfelelő kimeneti követelményekre épült.

 

Az új, 1 kötetben kiadott - Korszerű ételkészítési ismeretek - című tankönyv szakmai tartalma megfelel a 2016. szeptember 1-től hatályos szakképzési kerettantervekben előírt 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai, és a 12095-16 Ételkészítési ismeretek modulok tantervi előírásainak, így tartalmazza a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendeletben meghatározott szakmai és vizsgakövetelményeknek megfelelő információ-tartalmakat is.

 

Az új követelményeknek megfelelően a korábbi változatot egyrészt szűkíteni (pl. élelmiszerek leírása, jellemzői), néhány fejezetben teljesen új ismeretekkel bővíteni (pl. a hazai és nemzetközi konyha jellegzetes ételei), szakmai tartalmát tekintve (pl. tányérdesszertek, különleges és új konyhatechnikák, kapcsolódó technológiák stb.) aktualizálni, korszerűsíteni kellett.

 

A tankönyv ismeretanyaga egyaránt megfelel a szakács (rész-szakképesítése: konyhai kisegítő) és a vendéglátás-szervező szakképesítésekre vonatkozó követelménymodulokhoz tartozó tantárgyak és a témakörök oktatása során fejlesztendő kompetenciáknak.

 

 

 • Cím
  Korszerű ételkészítési ismeretek
  Szerző
  Bádonyi Mihály
  Kiadó
  KIT
  Kiadói kód
  KR-399
  ISBN
  9789636373511
  Kiadási év
  2017