Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Kozmetikus anyagismeret

Kozmetikus anyagismeret
4 990 Ft

A kozmetikai anyagismeret a kozmetikában használatos anyagok tulajdonságaival, kozmetikai felhasználásuk lehetőségeivel foglalkozó tudományág. Szoros kapcsolatban a kémiával, a biokémiával, a biológiával, a bőrgyógyászattal. A kozmetikai szakmai elmélet és gyakorlata nem képzelhető el az ott használt anyagok alapos ismerete nélkül.
Az anyagok fizikai, kémiai tulajdonságai összefüggnek kozmetikai felhasználásuk lehetőségeivel. A tulajdonságok pontos ismeretére azért van szükség, mert az egyes anyagok különböző koncentrációban más-más hatással lehetnek a bőrre, gyakran e hatások a koncentráció változásával egymással ellentétesek.
A kozmetikában használatos anyagokat sokféleképpen csoportosíthatjuk, pl. vannak: elemek, vegyületek; eredetük szerint: szervetlen és szerves anyagok. Ahhoz azonban, hogy a kozmetikában használatos anyagokat a gyakorlatnak megfelelően rendezzük, szükség van az olyan csoportosításra, amely elsősorban azok bőrre gyakorolt hatását emeli ki. Az egyes anyagok hatásmechanizmusának ismeretében lehet azokat kozmetikai felhasználásuknak megfelelően osztályozni.

 • Cím
  Kozmetikus anyagismeret
  Szerző
  Bodor Ferencné
  Kiadó
  Műszaki Könyvkiadó
  Kiadói kód
  MK-59361
  ISBN
  9789631619676
  Kiadási év
  2016