Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Munkaerő gazdálkodás és társadalombiztosítás 2023

Munkaerő gazdálkodás és társadalombiztosítás 2023
8 000 Ft

A kiadvány a Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási szakügyintéző képzés 2023 évi tankönyve. Az új követelményekhez készült!

 

Az egyik legszerteágazóbb szakterület a közgazdasági szakmákon belül a munkaerő-gazdálkodás, hiszen ismerni kell a Munka Törvénykönyve mellett az szja törvényt, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának elősegítéséről szóló törvényt, a tbj alapvető rendelkezéseit, szociális hozzájárulási adót, a szakképzési törvényt és számos kapcsolódó ágazati jogszabályt, kormányrendeletet. A bérszámfejtés specifikus részfeladatai miatt nem lehet elválasztani a társadalombiztosítási feladatoktól, tehát ismerni kell a nyugdíjról és az egészségbiztosítási ellátásokról szóló jogszabályokat is. Az új képzési rendszer célja, hogy hosszabb időtartam mellett mélyebb és sokrétűbb ismeretanyagot adjon át a hallgatóknak. Mindez azonban nem képzelhető el alapvető gazdasági és HR ismeretek hiányában, amiben ez a kötet nyújthat segítséget.

 

A könyv nemcsak a tanuláshoz és a vizsgához hasznos, hanem a napi munkavégzéshez is praktikus, gyakorlati információt nyújt.

 • Cím
  Munkaerő gazdálkodás és társadalombiztosítás 2023
  Szerző
  Gubala Ferenc - Dr. Orosz Zoltán
  Kiadó
  Plenus Conto
  ISBN
  9786150170893
  Kiadási év
  2023