Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Munkavédelem a gépész szakmacsoport számára

Munkavédelem a gépész szakmacsoport számára
1 990 Ft

A könyv az új OKJ modulrendszerének „0110-06 Általános gépészeti munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi feladatok” modulját dolgozza fel. Ez a gépész szakmák egyik alapozó modulja, ezért a célcsoport az összes középfokú gépész szakképzésben résztvevő diák, a szakiskolás képzéstől a technikusképzésig. A könyv a kiadott szakmai és vizsgakövetelményekre épül, alkalmas a szakmai vizsgákra való felkészülésre. A könnyebb megértés és elmélyítés kedvéért bőven tartalmaz ábrákat, fejezetvégi összefoglalásokat, ellenőrző kérdéseket, feladatokat. Nyelvezete, stílusa olyan, hogy tökéletesen érthető legyen a szakiskolás korosztálynak.


A beszédes fejezetcímek módszertanilag alkalmasak arra, hogy az egyes tananyagrészek feldolgozása előtt a tanulók önálló gondolatokat alakítsanak ki az adott témáról.


A modul nevében szereplő négy téma az érvényben lévő törvényi rendelkezések alapján íródott. Az általános elméleti ismereteken túl olyan hasznos tudást nyújt, ami a gyakorlatban, a tanműhelyben vagy a munkahelyen alkalmazható. A könyv a következő nélkülözhetetlen ismeretek és készségek elsajátításában segít: a munkavédelem szervezeti és jogi kérdései, munkavégzés tárgyi és személyi feltételei, munkabiztonsági, ergonómiai követelmények, tennivalók vészhelyzetben, tűzvédelmi előírások, teendők tűz esetén, elsősegélynyújtás, újraélesztés, rendkívüli helyzetek dokumentálása. Megismertet ezen kívül a természetvédelem és környezetvédelem alapjaival, a szennyező anyagokkal, azok forrásával, a védekezés és közömbösítés módjaival.


A könyv bevezetésre, a tananyagot feldolgozó tizenegy fejezetre, mellékletekre és a kiadványban felbukkanó szakszavak jegyzékére tagolódik.
A bevezetésben ismertetjük a könyv tartalmát, szerkezetét, az alkalmazott tipográfiai megoldásokat. Az első három fejezet munkabiztonsági és elsősegély-nyújtási ismereteket tartalmaz, a 4-10. fejezetek megismertetnek a környezetvédelem, természetvédelem, hulladékgazdálkodás témaköreivel, az utolsó, 11. fejezet a követelménymodul sugár-, tűz- és érintésvédelmi tananyagát dolgozza fel. Minden fejezet ellenőrző, tudást elmélyítő kérdésekkel zárul.

 • Cím
  Munkavédelem a gépész szakmacsoport számára
  Szerző
  Lukácsné Lelik Zsuzsanna, Bujnóczki Tibor
  Kiadó
  Műszaki Könyvkiadó
  Kiadói kód
  MK-6068-0
  ISBN
  9789631660685
  Kiadási év
  2014