Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Műszaki ábrázolás

Műszaki ábrázolás
1 990 Ft

A tankönyv a szakközépiskolák 9-10. évfolyamai számára kiadott Szakmai orientáció a műszaki szakterületre kerettantervének a Műszaki ábrázolás alapjai tematikáját dolgozza fel. A könyv megkapta tankönyvvé nyilvánítási határozatát és felkerült a hivatalos tankönyvjegyzékre. A kötet összefoglalja a műszaki ábrázolás fogalmát és feladatait, bemutatja a rajzeszközöket és használatukat, a rajzi kompetenciákat, az alapvető alaki és formai ismereteket. Szemlélteti a síkmértani szerkesztéseket, a térelemek megjelenítésének módjait, a mértani testek szerkesztését, a vetületi, az axonometrikus és perspektivikus ábrázolást. Útmutatást ad a síklapú és a forgástestek síkmetszéséhez, hálórajzának és áthatásának készítéséhez, a csonkolt mértani testek vetületi ábrázolásához, az ipari formák nézeti ábrázolásához, bemutatja a metszeti ábrázolás fajtáit és szabályait.


Minden fejezet ismétlő kérdésekkel és gyakorló feladatokkal zárul. A könyv végén található példatár kiválóan alkalmas az ábrázolási ismeretek elmélyítéséhez.


Fejlesztve a vizuális ismereteket, a rajzi kompetenciákat és az ábrázoláshoz szükséges térszemléleti alapokat, a tankönyv felkészíti a tanulókat a szakmacsoportos alapozó tantárgyak tanulásához szükséges ábrázolási ismeretek elsajátítására.


Jól használható a szakközépiskolák szakmai orientációs tárgyainak oktatásához, de alkalmas a gépész szakirányú OKJ-tanfolyamok műszaki ábrázolás témakörének feldolgozásához is.

 • Cím
  Műszaki ábrázolás
  Szerző
  Ocskó Gyula
  Kiadó
  Műszaki Könyvkiadó
  Kiadói kód
  MK-6085-2
  ISBN
  9789631660852
  Kiadási év
  2011