Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Nemzetközi számviteli ismeretek

Nemzetközi számviteli ismeretek
5 500 Ft

A globalitás világa a számvitel változásait is magával hozza. Elengedhetetlenné válik, hogy a befektetést kereső és befektetni szándékozó piaci szereplők eltérő igényeiket és lehetőségeiket azonos alapon tudják összehasonlítani, értékelni. Ezt egy egységes, harmonizált, világviszonylatban is elfogadott és alkalmazott számviteli rendszer és számviteli nyelv tudja szolgálni, amely átláthatóbbá, egyértelművé teszi a pénzügyi kimutatások felhasználói számára a pénzügyi jelentéseket, elősegíti azok tartalmának megértését, és nyíltabbá, kiszámíthatóbbá teszi a döntéshozatalt. Napjainkban mindezeknek a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) rendszere felel meg, amely jelenleg 140 országban alkalmazott.


Az IFRS Magyarországon is egyre szélesebb körben elterjedt. A 2016. évet megelőzően a tőzsdén jegyzett vállalkozások többsége és a nemzetközi anyavállalati háttérrel rendelkező vállalkozások egy része készített teljes IFRS szerinti pénzügyi kimutatásokat vagy IFRS alapú adatszolgáltatásokat. 2016. évtől azonban számos gazdálkodó egységnek kötelezővé válik vagy lehetősége lesz az IFRS alkalmazása az 1387/2015. kormányhatározat értelmében, és az ehhez kapcsolódó és változó jogszabályok is kihirdetésre kerültek a 2015. évi CLXXVIII. törvény keretében.

 

Jelen szakkönyv az IFRS szabályrendszerének megismerésében segíti az olvasót. A standardok logikailag csoportosítva kerülnek feldolgozásra, valamint szerkezet és tartalom tekintetében is szem előtt tartjuk az IFRS mérlegképes könyvelő képzés követelményeit is. A kiadvány magyarázatokkal, szemléltető és megoldandó feladatokkal támogatja az IFRS gondolkodásmódjának és szabályozásának megértését mind az IFRS iránt érdeklődők és a szakmai vizsgára készülők számára.

 

 • Cím
  Nemzetközi számviteli ismeretek
  Alcím
  IFRS
  Szerző
  Madarasiné Dr. Szirmai Andrea - Dr. Kovács Dániel Máté - Dr. Mohl Gergely
  Kiadó
  Perfekt
  ISBN
  9789633948675
  Kiadási év
  2019