Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Programozási ismeretek haladóknak

Programozási ismeretek haladóknak
2 190 Ft

A könyv azoknak a középiskolás diákoknak, felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak és más érdeklődőknek szól, akik már elsajátították a programozás alapjait, gyakorolták egyszerűbb programok írását. Részletesen tárgyalja az objektumorientált programozás fogalmait, bemutatja az objektumorientált programok tervezését, készítését. Kitér az összetett adatszerkezetek ismertetésére, felhasználására. Áttekinti és példákon keresztül szemlélteti a bonyolult feladatok programozásánál alkalmazott algoritmusokat, köztük a rekurzív módszerek, a visszalépéses keresés, a dinamikus programozás, a mohó algoritmus alkalmazását. Külön fejezetben foglalkozik a gráfalgoritmusokkal.

Elvonatkoztatva a konkrét programozási nyelvektől, az algoritmusokat mondatszerű leírással adja meg. Szükség esetén a Visual Basicre hivatkozik. Az egyes fejezetek végén pedig kiemelkedően nagyszámú feladat segíti a bemutatott módszerek gyakorlását.

Manapság egyre több felsőfokú oktatási intézményben tanítanak programozást. Ezen intézmények hallgatói a tananyag szemléletes, könnyen érthető áttekintését találják meg könyvünkben. Könyvünket javasoljuk azoknak az olvasóknak is, akik tanulmányaiktól függetlenül megismerkednének az objektumorientált programozás alapjaival, az összetett adatszerkezetek, összetett algoritmusok alkalmazásával.

 • Cím
  Programozási ismeretek haladóknak
  Szerző
  Juhász Tibor - Kiss Zsolt
  Kiadó
  Műszaki Könyvkiadó
  Kiadói kód
  MK-4578-1
  ISBN
  9789631645781
  Kiadási év
  2012