Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Személyiségfejlesztés

Személyiségfejlesztés
3 690 Ft

 

A személyiségfejlesztés szükségességére már évtizedek óta felfigyeltek az ápolásoktatás szakemberei. Szervezett formában való személyiségfejlesztésre azonban csak a Világbanki Program bevezetésekor nyílt lehetőség. A pusztán egy évtizedes múlt és a szisztematikus hatékonyságvizsgálat hiánya csak a közvetlen megfigyelésre enged hagyatkozni. Annak alapján elmondhatjuk, hogy a szakképzés során kommunikációs és önismereti képzésen átesett tanulók önérvényesítőbbek, jobb az empátiás verbalizációjuk, önismeretük fejlettebb és objektívebb, egyszóval pszichológiailag felkészültebbek a hivatásuk gyakorlására. Ennek jelentősége azért nem elhanyagolható, mert a hagyományos szakképzés főleg a szakmai ismeretek képzésére helyezi a hangsúlyt. Ez jellemzi a munkahelyeket is, ahol a fiatal szakembereket fogadják.
 
 
A moduláris formában megjelenő tankönyv szerzőjeként azt a célt tűztem ki, hogy a tananyag egyaránt biztosítsa az önálló és a csoportos személyiségfejlesztés lehetőségét. Az elméleti ismereteken túl nagy hangsúlyt fektettem az önismereti tesztekre, amelyek többsége már ismert az általunk kiképzett trénerek számára. A szükségszerűen használt szakkifejezéseket a könnyű elsajátítás érdekében minden fejezet elején a Fogalomgyűjtemény címszóval kigyűjtöttem, és rövid definícióval, magyarázattal láttam el. Ehhez az irodalomjegyzékben található szakszótárakat használtam fel, olykor szó szerint idézve azok definícióit, magyarázatait.
 
 
A gyakorlatok többsége egyszerű, nem jelenthetnek gondot a csoportos gyakorlatokon. Ugyanakkor saját élményt biztosítanak az általános személyiségfejlesztésben éppúgy, mint a konkrét ápolói munka gyakorlásában és fejlesztésében. Szemléletbeli és módszertani háttérként a személyközpontú szemléletet, illetve módszert használtam, amely tapasztalatom szerint a legkönnyebben és a leghatékonyabban használható az egészség ügyi szakképzésben. Elsajátítása biztosítja a betegközpontú ápolás szemléleti hátterét.
 
Bízom abban, hogy könyvemmel segítségére lehetek az általam mélyen tisztelt szakápolói társadalomnak, valamint az egészségügyi szakasszisztenseknek is, akik munkájukkal elősegítik a legmagasztosabb segítő tevékenységeket, a gyógyítást és az ápolást hivatásukként gyakorló orvosok és ápolók munkáját.
 • Cím
  Személyiségfejlesztés
  Szerző
  Boros Mária
  Kiadó
  Egészségügyi Nyilvánt. és Képzési Központ
  ISBN
  9638660554
  Kiadási év
  2006