Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Tisztítás-technológia

Tisztítás-technológia
8 900 Ft

 

A könyv a tisztítás-technológia szakma elméleti és gyakorlati képzéséhez nyújt szakmai és módszertani útmutatót. A szerzők e könyvet három részre osztották. Az első részben a tisztítás-technológiai szakmában előforduló kockázatokkal, tisztasági szintekkel, a tisztítás-technológia törvényszerűségeivel, hatásmechanizmusaival, technológiai fegyelemmel és piktogramokkal foglakoztak.

A második részben a tisztítás-technológiához szükséges háttérismerteket foglalták össze. Itt négy fejezetben szerepelnek azok a szakkifejezések és fogalmak, melyek nélkülözhetetlen alapismeretek a szakma magas szintű gyakorlásához. Elsőként a hulladékokkal, szennyeződésekkel, majd a burkolatokkal kapcsolatos ismeretek kerülnek kifejtésre, ezt követi a tisztító-, ápoló- és felületkezelő szerek témaköre, végül a kézi eszközök, gépek és azok tartozékainak leírása zárja sort. 


A harmadik részben szerepet kapnak a normák, a környezettudatosság, az ergonómia továbbá az alkalmazástechnikai módszerek részletes bemutatása a munka-folyamatokban, vagyis az előkészítési és végrehajtási szintek megjelenése a technológiai fegyelem (Tf) kategóriái mentén.

A tisztítás-technológiához szükséges háttérismeretek igen szerteágazóak és több tudományágat is érintenek. Ennek összefoglalása még a külföldi szakirodalomban sem található meg minden igényt kielégítő módon.

 • Cím
  Tisztítás-technológia
  Szerző
  Bogdán Tibor-Csordás Tamás-Pataki László
  Kiadó
  Nano Pro Kft.
  Kiadási év
  2014