Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Csoportok és csoportozók

Csoportok és csoportozók
6 800 Ft

A csoportozás az a világ, ahol minimális felkészültséggel és elmélyült sokéves képzettséggel egyaránt lehet boldogulni. Jelentős ugrás, amikor a „hályogkovács” felkészültségről át kívánok kerülni az érdemi képzettség tartományába.

Ennek oka a csoportvezetéshez tartozó sokféle dimenzió, a beállítódásban szükséges folyamatos szempontváltás. Ez a könyv éppen azért forgatható bárki által, akinek köze van a csoportozáshoz, mert segítheti annak megítélését, hogy milyen mértékben van szüksége munkájához a csoport megértésére, miközben tágas képet kap a csoportozás világáról.

A csoport elméleti értése nem csak társtudományi, határterületi megközelítésekre támaszkodik, hanem olyan tudományágakra, melyek a komplex folyamatok általános értelmezéséhez járulnak hozzá, mint a káosz elmélet és a hálózatelmélet.

A könyv a csoport terápiás, tanácsadási, képzési, szervezeti gyakorlatát, s a gyakorlathoz tartozó elméletet kapcsolja egybe. A másfél évtizeddel ezelőtti első kiadáshoz képest számos fejezet frissítésre, néhány pedig érdemi átdolgozásra került.

A pszichoterapeuta-pszichiáter-szociológus képzettségű, elsősorban pszichoanalitikusként és csoportanalitikusként dolgozó szerző 50 éve vezet terápiás, tanácsadási, szervezeti, személyiségfejlesztő, valamint a lélektani szakemberek képzéséhez tartozó csoportokat.

 • Cím
  Csoportok és csoportozók
  Szerkesztő
  Szőnyi Gábor
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632267241
  Kiadási év
  2019