Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Táplálásterápia

Táplálásterápia
7 800 Ft

A könyv igen nagy területet ölel fel. Tudományos alapossággal értelmezi a táplálkozás során végbemenő élettani folyamatokat.

 • A bevezető fejezetek, a táplálkozás élettana a biológusok és a dietetikusok számára igen fontos. Megismerhetők belőle a különböző eredetű tápanyagok forrásai, előnyös és hátrányos tulajdonságai, az élelmiszeradalékok, az élvezeti cikkek. Megismertet különféle táplálkozási szokásokkal, a táplálékkészítési eljárások hatásával a tápanyagok hasznosulására, számos diétás rendszerrel, alkalmazásuk feltételeivel.
  Különösen az orvosok számára fontos a táplálkozási problémák és a táplálkozással összefüggő ártalmak, fertőzések, allergiák ismerete.
  A könyv nagyobb része azonban a mesterséges táplálás mai ismereteinek tankönyvszerű tárgyalására koncentrál. Részletesen leírja az orális és az enterális, valamint a parenterális táplálás tápszereit, tápoldatait, azok készítésének, ellenőrzésének, felhasználásának részleteit, beleértve otthoni alkalmazásuk lehetőségeit és feltételeit is. Kitér a gyógyszerek hatására a terápiás táplálás során, valamint foglalkozik az előforduló nem kívánt hatásokkal, potenciális iatrogén ártalmakkal.
  Ábrái, táblázatai, képletei, a bőséges irodalom lehetővé teszi az egyes problémák alaposabb megismerését, megoldását is.

   

 • Cím
  Táplálásterápia
  Alcím
  Táplálkozás-élettantól a farmakonutrícióig
  Szerző
  Télessy István
  Kiadó
  Medicina Kiadó
  ISBN
  9789632266783
  Kiadási év
  2017