Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


A csoportdinamika gyakorlata

A csoportdinamika gyakorlata
9 900 Ft

80 tréninggyakorlat • 512 oldal + online letölthető anyagok

  • A csoportokkal és teamekkel különféle szakterületen dolgozó szakemberek ebben a könyvben sokrétű gyakorlati lehetőséget és csoportdinamikai munkamódszert találnak. A könyv az immár a 10. kiadást megért német mű alapján készült: bevált és hasznos segédeszköz mindazok számára, akik szociális területen, egészségügyben, képzésben, vezetőkkel és tanácsadó szakemberekkel való munkában maguk is munkacsoportokat és tanulócsoportokat vezetnek, csoportokat segítenek és kísérnek, vagy teamfejlesztést végeznek.

    A tíz fejezet leképezi a csoportfolyamat jellemző lefutását: a tanulási folyamat kezdetét, a társas észlelést és az érzékelőképesség fejlesztését, a kommunikációs képességet és visszajelzést, az együttműködést és versengést, a csoportos döntéshozatalt és a csoportban fellépő ellentéteket, a szerepeket, normákat és a csoportban elfoglalt helyet, a kritikus jelenségeket és zavarokat a csoportfolyamatokban, a csoportfolyamatok elemzését, a tanácsadói és intervenciós kompetenciákat a csoportban, valamint a tanulási folyamat lezárását és kiértékelését.

    Minden egyes fejezet tartalmaz egy bevezetést az adott témához, nyolc alapgyakorlatot (számos változatban), valamint tanulmányokat csoportdinamikai modellekkel. Minden gyakorlathoz tartozik egy keretbe foglalt áttekintő lap, amely feltünteti a gyakorlat leírásának egységes, visszatérő felosztását. Sok gyakorlathoz további magyarázat és útmutatás is tartozik.

    A könyv vásárlói részére online letölthető, majd kinyomtatható formában is rendelkezésre bocsátottuk a gyakorlatok elvégzése során szükséges útmutatókat, mintákat.

  • Cím
    A csoportdinamika gyakorlata
    Alcím
    Gyakorlatok és modellek
    Szerző
    Klaus Antons - Heidi Ehrensperger - Rita Milesi
    Kiadó
    Z-Press Kiadó
    ISBN
    9789639493988
    Kiadási év
    2020