Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Az ideális csapatjátékos

Az ideális csapatjátékos
3 900 Ft
Milyen tulajdonságok kellenek az eredményes csapatmunkához?
Miért jelent versenyelőnyt a csapatmunkára épülő szervezeti kultúra?
 
Az üzleti életben elengedhetetlenül fontos, hogy hatékonyan tudjunk együttműködni másokkal. Épp ezért lényeges, hogy a vezetők ne csak felismerjék, hanem kineveljék az ideális csapatjátékosokat, és megfelelően kiaknázzák erősségeiket. Azok a munkatársak pedig, akiket alázat, lelkesedés és jó embereismeret jellemez, értékesebb és piacképesebb munkaerővé válnak.
Patrick Lencioni egy szórakoztató esettanulmánnyal mutatja be, miként érvényesíthetjük a csapatmunkához szükséges három legfontosabb tulajdonságot munkahelyünkön és életünk más területein.  Az ezek felismeréséhez és fejlesztéséhez kidolgozott modellje praktikus segítséget kínál vezetőknek, HR-szakembereknek és csapattagoknak egyaránt.
 
Az esettanulmány:
Jeff Shanley átveszi nagybátyjától a családi építőipari vállalkozás vezetését. Hamar rádöbben, hogy a cég történetének eddigi  legnagyobb feladata a dinamikus létszámbővítés úgy, hogy a csapatmunkára épülő szervezeti kultúra alapértékeit folyamatosan szem előtt tartsák. Ennek érdekében olykor azt kockáztatja, hogy a meglévő emberei közül elveszít olyan tehetséges alkalmazottakat is, akik nem képesek csapatban dolgozni. Meg kell továbbá győznie temperamentumos operatív igazgatóját, hogy a rövid távú, sürgető problémák miatt semmiképpen ne adjanak alább a cég toborzási követelményeiből.
 
  • Cím
    Az ideális csapatjátékos
    Alcím
    Hogyan fejlesszük az együttműködés alapkészségeit?
    Szerző
    Patrick Lencioni
    Kiadó
    HVG
    ISBN
    9789633043844
    Kiadási év
    2016