Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Masszázsterápia lépésről lépésre

Masszázsterápia lépésről lépésre
9 600 Ft

A mű ismeretanyagával a terapeuta biztonságosan segítheti betegeit és vendégeit a fájdalmaik csökkentésében, gyógyulásuk elősegítésében, az állapotukkal szembeni egyéni küzdelmekben. Segít a gyors állapotfelmérésben, a megfelelő terápiás protokoll és önkezelés megállapításában és szükség esetén más érintkező szakmák bevonásában.

 

 • A 39 fejezetnyi lépésről lépésre protokoll fájdalmakat enyhítő és gyógyulást elősegítő vezérfonalként szolgálhat például bursitis, sclerosis multiplex, fibromialgia, izomgörcsök, reumatoid arthritis, tenziós fejfájás, diabéteszes neuropátiák, befagyott váll, Parkinson-kór, HIV/AIDS, hegkezelés és még számos egyéb, részletesen tárgyalt kóros állapot kezelésében.

  A protokollokon túl gondolatébresztő blokkokkal és terápiás tippekkel is szolgál; példaként egy mentális önellenőrzésről szóló fontos gondolatébresztő a késleltetett izomláz fejezetből:

  A legtöbb ember találkozott már olyan orvossal, aki ránézésre alkalmatlannak látszott arra, hogy tanácsot adjon a saját szakterületén. Ilyen egy túlsúlyos sportszakorvos vagy egy dohányzó tüdőgyógyász. Mivel a masszázsterapeuta egészségügyi ellátást végző csoport tagja, lényegbevágóan fontos, hogy egészséges életvitelt folytasson. A késleltetett izomlázzal élő vendég kezelése jó lehetőség arra, hogy a terapeuta megmutassa, nemcsak szavakkal ért a rendszeres testedzéshez. A következő kérdéseket tehetjük fel magunknak terapeutaként:

  - Én mit tennék, hogy tartsam magam a rendszeres edzéstervemhez?

  - Hogyan kezelném a saját késleltetett izomlázamat, vagyis amikor az én izmaim sajognak?

  - Mit tartanék a legfontosabb előnynek, jótéteménynek hosszútávú edzésterv esetén?

  - Amikor leállok a gyakorlatokkal bármilyen időtartamra, milyen hatásokat észlelek?

  - Hogyan befolyásolja a rendszeres testedzés a hangulatomat?

  - Mennyire fontos, hogy akár példaként is szolgálhatok azoknak, akik körülöttem vannak?

  A könyv használatát jól átgondolt tagoltsága könnyíti:

  A "Kórélettan" fejezetek az orvosi vonatkozások jobb megértését segítik.

  A "Gondolatébresztő" blokkok a kezelések előtt átgondolandó kérdéseket tárgyalnak.

  A "Masszázsterápiával kezelhető jelek és tünetek", "Kezelési lehetőségek" és "Állapotfelmérés" fejezetek támpontokat nyújtanak a hatékony masszázsprogram megtervezéséhez és alkalmazásához.

  A "Terápiás célok" fejezet segít meghatározni, hogy melyek a masszázsterápia céljai és melyek nem azok.

  A "Masszázsprotokoll" fejezet ismerteti az adott protokoll lényegét és a kezelés indítását.

  A "Lépésről lépésre protokoll" részek időzítés és technikák szerint lebontva javasolnak egyénileg bővíthető kezelési protokollt.

  Az "Ellenjavaslatok és figyelmeztetések" felhívják a figyelmet azokra az esetekre, ha bizonyos masszázstechnikák károsak lehetnek és orvosi beavatkozás lehet szükséges.

  A "Házi feladat" fejezetek állapotjavulást elősegítő, otthon elvégezhető biztonságos gyakorlatokat ismertetnek.

  Az "Összefoglaló kérdések" alapján megállapítható a fejezet ismeretanyagának megértése, illetve az állapotfelmérés és a kezelés sikeressége.

  Szándékaink szerint a könyv jól kiegészíti a szintén a Medicina gondozásában megjelent Alapvető klinikai masszázsterápia, ill. A gerinc és a végtagok funkcionális vizsgálata könyveket.

   

 • Cím
  Masszázsterápia lépésről lépésre
  Alcím
  Gyakori betegségek és állapotok kezelési protokolljai
  Szerző
  Charlotte Michael Versagi
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632267371
  Kiadási év
  2019