Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Karrier-tanácsadás 4.0

Karrier-tanácsadás 4.0
7 600 Ft
 • A pályatanácsadáson azokat a kompetenciákat közvetítjük, melyek segítségével a szakmai átmenetek kezelhetők és lehetővé válik az új irány kijelölése. A kliensek megtanulják, hogyan alakítsák ki és tartsák meg foglalkoztathatóságukat. Arra bátorítjuk őket, hogy az aktuális életszakaszuknak és saját feltételeiknek megfelelő szakmai identitáson dolgozzanak.

  Martina Nohl pályatanácsadó és képző szakember, könyvében a pályatanácsadással kapcsolatos elméleti alapokat és gyakorlati ismereteket mutatja be. Munkájában a hangsúlyt főleg a Zürich–mainzi pályatanácsadási modellre helyezi (ZML): ez ötvözi a pszichológiai tanácsadás alapelveit a szakmai tapasztalatokkal és speciális eszközökkel.

  • 36 eszközt – diagnosztikai tesztekkel, irányított reflexiókkal, történetek elmeséltetésével és hatásos vizualizációkkal – mutat be szemléletesen, konkrét eseteken keresztül.
  • A könyvhöz készült 18 kiegészítő online anyag munkalap formájában azonnal letölthető és kinyomtatható.
  • A fontos forrásokhoz és egyéb online elérhető segédeszközökhöz nyújtott információk teszik teljessé ezt a pályatanácsadás területébe betekintést nyújtó szakszerű munkát.
  • Témák: agilis pályatanácsadás, milyen az agilis munkavállaló, pályatanácsadás élettervezéssel (Life-Designing) és tervezői gondolkodással (Design Thinking), kompetenciafejlesztés a pályatanácsadás során.

   

  A könyv témái

  • Az első fejezetben megismerjük, mit foglal magába a „pályatanácsadás”, miben határolódik az el a tanácsadás és a coaching más formáitól, hol kerül rá sor vagy hol kellene történnie, melyek a követelményei és milyen kihívásokkal jár. Mivel ezek a követelmények szorosan összekapcsolódnak a munka világának fejlődésével, ebben a fejezetben bemutatjuk a munka újszerű világát és rátekintünk a kirajzolódó fejlődési tendenciákra is.
  • Aki vizsgálat alá szeretné venni saját kompetenciáit és (jövőbeli) helyzetét pályatanácsadóként, az a második fejezetben megteheti ezt. Itt vetünk egy pillantást a tanácsadó szerepére. Ezenfelül bemutatjuk a képzés helyzetét és a pályatanácsadás különböző elképzeléseit.
  • A pályatanácsadás legaktuálisabb gyakorlati módszere a Zürich–mainzi pályatanácsadási modell (ZML). A harmadik fejezetben bemutatjuk ennek elméleti alapjait és módszereit.
  • negyedik fejezet bevezet minket a gyakorlatba. Lépésről lépésre, példákon keresztül és háttérinformációk segítségével kerül sor a ZML alapján felépülő karrierfolyamat egyes elemeinek ismertetésére és reflexiójára. Ebben a fejezetben találjuk a folyamat első részének, a „befelé vezető útnak”, mint részletes helyzetelemzésnek a bemutatását.
  • Az ötödik fejezet a folyamat második részével, a „kifelé vezető úttal” foglalkozik. A megvalósítás útja gyakran hosszabb, mint ahogy azt a kliensek elképzelik. Ennek a célirányos folyamatnak a módszeres támogatása ebben a fejezetben lépésről lépésre tárul fel előttünk.
  • A záró Függelékben kitekintést találunk további fejlődési lehetőségekre a pályatanácsadás területén, fellelhetjük a képzési lehetőségekkel kapcsolatos gyakorlati információkat, valamint egyéb információs forrásokat. Itt kapott helyet egy szójegyzék is, melynek segítségével célzottan kereshetünk ki tartalmakat a könyvből.
  • Minden fejezetben tömören megfogalmazott eszközöket és mikro-inputokat találunk. Eszközöket ahhoz, hogy a tanácsadási folyamat egyes lépéseit aktívan használhassuk, reflektálhassunk ezekre és feldolgozhassuk azokat a klienssel, és mikro-inputokat ahhoz, hogy az ismereteket a háttérinformációk segítségével pontról pontra elmélyíthessük.

   

  ONLINE LETÖLTHETŐ ANYAG A KÖNYV MELLÉ

  A könyvben bemutatott segédanyagok (munkalapok, eszközök, mikro-inputok) közül néhány PDF formátumban letölthető a könyv vásárlói részére. Így lehetőségük nyílik a mintákat a saját munkájához szükséges példányszámban, jó minőségben kinyomtatni. A letölthető anyagok ugyanolyan jogvédelem alatt állnak, mint a teljes könyv. A letöltési link a könyvben található. 

 • Cím
  Karrier-tanácsadás 4.0
  Alcím
  Ismeretek és eszközök a foglalkozási és karrier-tanácsadáshoz
  Szerző
  Martina Nohl
  Kiadó
  Z-Press Kiadó
  ISBN
  9786156167019
  Kiadási év
  2023