Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Gasztroenterológia

Gasztroenterológia
22 000 Ft

Az orvoslás egyéb területeihez hasonlóan, az utóbbi évtizedekben az emésztőrendszer betegségeiről kialakult ismereteink is ugrásszerűen bővültek és megváltoztatták korábbi felfogásunkat.

 • A könyv három nagy részt fog át. Az első rész az emésztőrendszer biológiájával és élettani kérdéseivel foglalkozik, amelyeknek az ismerete segíti a klinikai munka tudományos megalapozottságát.

  A második részben a gasztroenterológia általános megközelítése kap helyet. Ebben az emésztőrendszeri betegségek jellegzetes tünetein kívül a vizsgálóeljárások bemutatására is sor kerül, és részletezik a gasztroenterológiához szorosan csatlakozó orvosi ágazatokkal való kapcsolatot is. A gasztroenterológiai tudásanyagnak fontos része ugyanis a farmakológia, az infektológia, az immunológia és más résztudományok ismerete, hiszen ezek nélkül az emésztőrendszeri betegségek tudományos igényű szemlélete és kezelése nem valósulhat meg.

  A harmadik rész az egyes szervek betegségeinek klinikai szemléletű bemutatására vállalkozik. A hagyományoknak megfelelően tárgyalja a kóreredet, a kórisme, az elkülönítő kórisme és a kezelés fontos szempontjait.

 • Cím
  Gasztroenterológia
  Szerkesztő
  Tulassay Zsolt
  Kiadó
  Medicina Kiadó
  ISBN
  9789632268538
  Kiadási év
  2023