Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


A test szerepe a coaching és tréning során

A test szerepe a coaching és tréning során
6 900 Ft

Ön coach vagy tréner, és az után kutat, hogyan dolgozhatna többet a testtel? Biztonságosan akar dolgozni és segíteni szeretné a kliensei mélyebbre nyúló változásait? Tudja, hogy a testnek szerepe van a facilitálásban is, ám nem biztos abban, hogyan tudná a munkájának ezt az aspektusát fejleszteni? Ez a könyv ismerteti az elméletet, és a kiválósághoz vezető, a mindennapokban alkalmazható eszközökhöz juttatja a testesült facilitálás területén. Több mint 50 egyszerű gyakorlatot ír le, amelyet világos, pragmatikus keretbe foglal, annak érdekében, hogy elmélyíthesse a tapasztalatát és fejleszthesse a képességeit.

 • Az olyan központjában álló technikák révén, mint az éber figyelem, a központosítás és a testesült hallgatás fejlesztésére szolgáló gyakorlatok, megtanulhatja azt, hogyan segítsen klienseinek az alábbi coachingproblémákban és területeken:
  ► Vezetés
  ► Magabiztosság
  ► Magasabb rendű cél megtalálása
  ► Stresszkezelés
  ► Kommunikációs képességek


  Mark Walsh szókimondó megközelítése, a kliensekkel azonnal alkalmazható technikákon túlmenően, a témakör megértéséhez alkalmas keretrendszert is ad. A trauma feldolgozásától a stresszes helyzetekben megvalósítható központosításig, a könyv komoly forrás bármilyen, a testtel többet dolgozni akaró, bármely témára fókuszáló coach, facilitátor vagy tanár számára. A személyiségünknek a test hatalmas része, ezt mégis nagyon gyakran figyelmen kívül hagyjuk. Ez a könyv azt mutatja meg, hogyan lehet a testet biztonságosan, képességek birtokában és erőteljesen bevonni a munkába.

   

  Mit kap ettől a könyvtől? – Mark Walsh szavaival

  „Egy olyan útmutatót, amelynek birtokában eredményesebben dolgozhat a testtel a coaching, a tréning vagy a facilitálás során. Ez a könyv a legfontosabb elméleti és gyakorlati elemeit tartalmazza annak a megközelítésnek, amelynek értelmében a facilitáláskor a teljes testet bevonjuk a munkába. Végigvezeti az olvasót azon az úton, amelynek eredménye a saját, teljes testével kifejezett jelenléte, javasol a tárgy megértéséhez vezető keretrendszert, és olyan gyakorlati ötletekkel látja el, amelyeket azonnal használhat a klienseivel végzett munkájában. Noha a könyvet elsősorban trénereknek, coachoknak és facilitátoroknak javasoljuk használni – akikre én a továbbiakban az egyszerűség kedvéért facilitátorként hivatkozok –, ám fantasztikus forrásnak gondoljuk tanárok, változások megvalósításában dolgozók számára, és minden olyan embertársunknak, aki másokkal a testének teljes tudatában és használatával szeretne együtt dolgozni.”

   

 • Cím
  A test szerepe a coaching és tréning során
  Alcím
  Bevezetés a testesült facilitálásba: az embodiment módszertana
  Szerző
  Mark Walsh
  Kiadó
  Z-Press Kiadó
  ISBN
  9786156167064
  Kiadási év
  2023